fbpx
Blog

Ik hoor iedereen over de cloud. Maar waarom zou ik overstappen?

Jasper van Riessen op 5 okt 2020
Ik hoor iedereen over de cloud. Maar waarom zou ik overstappen?

Om je heen hoor je iedereen praten over de overstap naar de cloud. Moet je daar ook eens over na gaan denken of is dat alleen voor de grote corporates weggelegd? In deze blog neemt Jasper van Riessen, new business development manager bij Masugro, je mee naar de cloud.

Wat is de cloud eigenlijk?

De cloud. Het klinkt heel mysterieus, maar in wezen betekent het niets anders dan dat je niet werkt via servers die bij jou op locatie staan, maar op servers die elders in de wereld staan. Vanaf daar wordt dan een connectie gemaakt naar jouw bedrijfspand of naar de thuislocaties of andere flexwerkplek van je medewerkers. Waar precies jouw bestanden, gegevens en applicaties centraal staan, bepaal je zelf. Een voorwaarde is uiteraard wel dat je medewerkers over een stabiele, goede en veilige internetverbinding beschikken.

Wereldwijde infrastructuur

Heb je meerdere locaties, nationaal of internationaal, dan wordt werken vanuit de cloud nog interessanter, zeker als je kiest voor de Microsoft Azure Cloud. Dankzij z’n wereldwijde infrastructuur met meer dan zestig regio’s, kun je altijd kiezen voor een datacenter in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een deel van je cloudinfrastructuur op te zetten in een datacenter in Nederland en een deel in Zuid-Duitsland. Door die vervolgens aan elkaar te koppelen, werk je met maximale snelheid en ervaren je medewerkers toch het gemak van één enkele omgeving.

Aan de slag zonder grote investeringen

Als je gaat werken in de cloud, hoef je geen grote investeringen te doen. Je neemt de diensten af op basis van een maandabonnement. Voor beheer en onderhoud wordt ook gezorgd. En op- of afschalen is ook een fluitje van een cent. Moet je met eigen hardware vooraf nadenken over het aantal werkplekken, de cloud krimpt en groeit gewoon met je mee.

Eenvoudig migreren of een proefballonnetje oplaten

Als je werkt vanuit de cloud heb je volledige controle over je migratie. Je kunt je nieuwe systeem of applicatie opbouwen naast de bestaande en de overstap maken op het moment dat je daar klaar voor bent. Benieuwd of een nieuw systeem biedt wat je zoekt? Vanuit de cloud is het heel eenvoudig een proof of concept neer te zetten. Is het naar je zin? Dan kun je daarop voortborduren. Is het niks? Dan ga je gewoon op zoek naar een andere oplossing.

Nooit meer overstappen

Als je overstapt naar Windows 10 in de Microsoft Azure Cloud, dan is dat de laatste keer dat je over hoeft te stappen. In plaats van om de zoveel jaar een nieuwe versie van Windows uit te brengen, zorgt Microsoft dat Windows 10 altijd up-to-date blijft. Geen zorgen meer over migraties, opslagcapaciteit en onverwachte investeringen. Klinkt dat niet heerlijk?

Werken in de cloud met Windows 10 als bureaublad?

Ook werken met – het gevoel van – Windows 10 vanaf elke plek, elk apparaat en op elk gewenst tijdstip, volledig in de Microsoft Azure Cloud? Stap dan nu over naar Windows 10 Enterprise Multi-session. Werken met Windows 10 Enterprise Multi-session biedt een scala aan voordelen op gebied van efficiëntie, veiligheid, performance en onderhoud. En dan ook nog eens met een aantrekkelijk betaalmodel. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200 of mail naar info@masugro.nl, we leren je graag kennen.