fbpx
Blog

Masugro ook erkend leerbedrijf voor IT-beheerders en commerciële medewerkers

Jasper van Riessen op 2 feb 2021
Masugro ook leerbedrijf voor IT en commercie

Het vinden van een stage- of leerbaanplek valt niet mee vandaag de dag. De coronacrisis zorgt voor een toename in de tekorten aan stages en leerbanen. Maar bij Masugro blijven we investeren in jong talent, ook ten tijde van crisis.

Waar een wil is, is een weg

Het tekort aan stages en leerbanen steeg eind vorig jaar met negen procent tot 20.587. Door het moeten hanteren van de anderhalve meter afstand ontbreekt vaak fysiek de ruimte, of het thuiswerken wordt als een probleem gezien. Bij Masugro laten we ons daar niet door tegenhouden. Waar een wil is, vinden wij wel de weg.

Volledig meedraaien

Als erkend leerbedrijf bieden wij zowel stages als leerbanen voor studenten die een ICT-opleiding of commerciële opleiding zoals sales- en accountmanagement volgen. Dat doen we voor MBO-4-studenten, maar ook voor HBO-studenten. Leerlingen die een technische opleiding doen, worden begeleid door onze techneuten en leerlingen die een commerciële opleiding volgen, worden gekoppeld aan ons commerciële team van de binnendienst. Zo maken ze kennis met de manier van werken en de manier van omgaan met klanten binnen een ICT-bedrijf. Als je als student bij ons ervaring op komt doen, is het de bedoeling dat je op een gegeven moment echt meedraait in het team. Natuurlijk beginnen studenten met het oppakken van de simpeler problemen, maar uiteindelijk zou je alle activiteiten moeten kunnen oppakken. Hoe snel daarin stappen worden gemaakt, verschilt natuurlijk per persoon.

Op naar een vaste baan?

Wij vinden het heel belangrijk dat een student proactief is en makkelijk kan schakelen tussen verschillende vaardigheden. Wij hechten er ook enorm veel waarde aan dat een student communicatief vaardig is, want ons doel is natuurlijk om onze opdrachtgevers blij te maken. Ons management steekt persoonlijk veel energie in het begeleiden van de studenten, en we hopen natuurlijk dat een student uiteindelijk ook een volwaardige collega kan worden. Zien we die potentie in een student, dan doen we met liefde een aanbieding voor een baan, inclusief persoonlijk ontwikkelplan en opleidingstraject. De leuke werkomgeving komt er gratis en voor niets bi.

Talenten in huis

MBO-studenten werken vanaf ons kantoor in Veenendaal, op een volledig COVID-proof werkplek, HBO-studenten kunnen, afhankelijk van de situatie, vaak ook vanuit huis werken. Ook deze maand zijn weer een aantal stagiaires bij ons begonnen. We zijn benieuwd welke talenten we nu weer in huis hebben gehaald!

Nieuwsgierig?

Ben jij ook op zoek naar een bedrijf waar je je kunt ontwikkelen, waar je je passie voor techniek deelt met leuke collega’s en waar je kans hebt op een baan na je stage? Check dan hier welke stageplekken we op dit moment hebben en vul het formulier in. Wie weet tot snel!