fbpx
Microsoft Windows Server 2012 R2 verloopt
Blog

Microsoft Windows Server 2012 R2 verloopt

Jasper van Riessen op 23 nov 2022

Microsoft Windows Server 2012 R2, hét Microsoft-platform voor het bouwen van een infrastructuur van verbonden applicaties, netwerken en webdiensten, wordt sinds oktober 2018 al niet meer standaard ondersteund door Microsoft. Over een jaar stopt ook de extended support. Wat houdt dat in voor organisaties die nu moeten overstappen?

Levenscycli van tien jaar

Na 20 oktober 2023 biedt Microsoft niet langer ondersteuning voor Microsoft Windows Server 2012 R2. Daarmee volgt dit Microsoft-product het standaard levenscyclusbeleid van Microsoft van tien jaar. Gedurende die periode wordt de software ondersteund met bijvoorbeeld nieuwe functies, beveiligginsupdates en bugfixes. Na 10 oktober volgend jaar blijft de installatie van Microsoft Windows Server 2012 R2 gewoon actief, maar wij raden iedereen aan om zo snel mogelijk over te stappen naar een nieuwe omgeving. Tien maanden in de wereld van IT is voorbij voor je er erg in hebt.

Begin met plannen

Maak je de overstap niet, kun je geen technische ondersteuning meer krijgen voor problemen die zich voordoen. Dit brengt een risico met zich mee voor de stabiliteit en veiligheid van je hele bedrijfsomgeving. Als je nog niet bent begonnen met nadenken over de volgende stap, raden we je aan dat nu zeker te gaan doen. Een veel voorkomende combinatie, die heel krachtig en steeds betaalbaarder is, is die van Microsoft 365 met Microsoft Azure. Of je nu 24/7 of 18/5 bereikbaar wil zijn, de cloudomgeving van Microsoft Azure kan helemaal naar wens ingesteld worden. Ook als je ineens explosief groeit, is er geen vuiltje aan de lucht. Je omgeving groeit gewoon mee, zonder dat daar onverwachte en hoge investeringen aan vastzitten. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een private cloud-oplossing, zoals bijvoorbeeld de serveromgeving in het Masugro-datacenter in Amsterdam. Door te kiezen voor een cloudoplossing kies je voor flexibiliteit, veiligheid en blijf je in control over je eigen IT-omgeving.

Ondersteuning nodig?

Natuurlijk kun je je ook laten ontzorgen bij het maken van de overstap. Voor welke cloudoplossing je ook kiest – de Microsoft Azure-omgeving, onze private cloud of een andere oplossing –, bij Masugro kies je altijd voor een veilige oplossing waarin jouw bedrijfsomgeving goed is afgeschermd. Wij bieden ondersteuning in het hele traject, vanaf de planning en het ontwerp tot het migreren van de laatste mailbox. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200 of maak direct een Teams-afspraak met onze strategische consultant. Interesse in een samenwerking? Ook dan leren we je graag kennen!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de meeste recente ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!