fbpx
Blog

Verduurzamen? Zorg dat je IT daarop aansluit!

Jasper van Riessen op 19 okt 2020
Verduurzamen? Zorg dat je IT daarop aansluit!

De wereld moet verduurzamen. In deze blog vertelt Jasper van Riessen, new business development manager bij Masugro, waarom hij denkt dat IT daarin een mooie rol kan spelen.

Volledig CO2-neutraal in 2030

Van 12 oktober tot en met 6 november 2020 zijn de Nationale Klimaatweken. Hiermee roept de Rijksoverheid organisaties in heel Nederland op een extra stap te zetten voor het klimaat. Ook voor onze klanten en partners is verduurzamen een hot topic, zelfs ver buiten ons land. Zo deden Microsoft’s CEO Satya Nadella, President Brad Smith, en Chief Financial Officer Amy Hood in januari een enorm ambitieuze toezegging op het gebied van emissiereductie. Microsoft belooft om in 2030 volledig CO2-neutraal zijn en om in 2050 meer koolstofdioxide uit het milieu verwijderd te hebben dan het bedrijf sinds de oprichting in 1975 heeft uitgestoten.

Sustainability Calculator

In juli kwam de softwaregigant met zeven concrete stappen waarmee ze hun belofte gaan waarmaken. Zo lanceerde Microsoft, samen met acht gelijkgestemde bedrijven, een nieuwe coalitie: Transform to Net Zero. Verder investeert het bedrijf vijftig miljoen dollar in het wereldwijde platform van Energy Impact Partners en is het streven dat halverwege dit decennium alle Microsoft-datacenters alleen nog maar op hernieuwbare energie draaien. Er worden ook stappen gezet waarmee wij direct ons voordeel kunnen doen. Neem de Microsoft Sustainability Calculator. Hiermee krijg je meer inzicht in de milieu-impact van je organisatie met betrekking tot Microsoft-cloudservices en kun je berekenen hoe je de CO2-uitstoot kunt verminderen door aanvullende applicaties en services naar de cloud te verplaatsen. Zo kunnen we allemaal ons steentje bijdragen.

Klimaatbeleid overgoten met IT

IT is onmisbaar voor de energietransitie. Volgens Ed Nijpels, voorzitter van het Voortgangsoverleg Klimaatakkoord, is nergens in het Klimaatakkoord een thema te vinden waaraan geen ICT te pas komt. Of het nu gaat om het opwekken van groene energie, elektrisch rijden, duurzaam wonen en werken, IT-oplossingen zijn onmisbaar.

Hulp nodig?

Ga je verhuizen en wil je verduurzamen? Zorg dan dat je IT daarop aansluit. Hulp nodig? Die bieden wij. Wij kunnen je de volledige projectbegeleiding uit handen nemen: van het aansluiten van je nieuwe locatie, het inrichten van je netwerk en de accesspoints, tot en met het meenemen van je handscanners, intercom-, bel- en camerasystemen in je netwerkarchitectuur, wij zorgen dat vlekkeloos verloopt en dat duurzaamheid in alle aspecten wordt meegenomen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200 of mail naar info@masugro.nl, we leren je graag kennen.