fbpx
Blog

Verhuizen? Help, waar moet ik allemaal aan denken?

Jasper van Riessen op 8 dec 2020
Verhuizen? Help, waar moet ik allemaal aan denken?

Als je je bedrijf gaat verhuizen, komt er heel wat op je af, zeker als het gaat om ICT-zaken. Omdat je als opdrachtgever vaak niet weet wat gangbaar is in de markt en wat je nodig hebt om toekomstbestendig te zijn, worden er nogal eens wat onlogische keuzes gemaakt. In deze blog vertelt Jasper van Riessen, new business development manager bij Masugro, waar je allemaal aan moet denken.

Kleine dingen met grote impact

Bij een verhuizing komen heel wat keuzes kijken. Dat gaat niet alleen om de verlichting of het afzuigsysteem, maar ook op het gebied van ICT en netwerkbekabeling worden er veel lastige vragen gesteld. Soms worden ook ‘kleine’ dingen over het hoofd gezien, die een grote impact blijken te hebben. Zo wil de aanlooptijd van nieuwe internetverbinding nogal eens langer zijn dan verwacht. Toch vervelend als je niet naar je nieuwe pand kunt omdat de internetverbinding nog niet geregeld is. Met dit lijstje in de hand kom je een heel eind.

1 Bewaak je tijdlijn

Om te zorgen dat je op tijd het nieuwe pand kunt betrekken, moet je zorgen dat de volgende zaken kloppen met de totale tijdlijn.

  • Wanneer moet de nieuwe internetverbinding operationeel zijn?
  • Wanneer moet de bekabeling gereed zijn?
  • Wanneer moet het pand in gebruik genomen kunnen worden? Maak vervolgens een rollbackplanning vanaf het moment dat het pand operationeel moet zijn tot aan het moment waarop je je nu bevindt. In dit lijstje zijn geen bouw- of inrichtingswerkzaamheden meegenomen.

2 Zorg voor een detailtekening van de databekabeling van je kantoorpand of warehouse

  • Hoeveel netwerkkabels zijn er nodig en heb je nagedacht over toekomstige groei?
  • Hoeveel accesspoints zijn er nodig, voor zowel kantoor als voor warehouses?
  • Wat heb je verder voor wensen en eisen als het gaat om databekabeling?

3 Maak een overzicht van wat er moet gebeuren om de IT-omgeving te verhuizen

Vergeet niet daarbij te specificeren wie voor welke (rand)voorwaarde of activiteit verantwoordelijk is.

  • Welke ICT-apparaten moeten mee verhuizen en wie zorgt daarvoor?
  • Welke systemen moeten werken voor je de overstap kunt maken, en wie is daar verantwoordelijk voor?
  • Welke locaties laat je achter? Als je dit overzicht helemaal helder hebt, kun je op vrijdag je oude kantoor verlaten en op maandag verder gaan in een gloednieuw bedrijfspand.

Hoofdpijndossier

Je kunt er natuurlijk voor kiezen het hele verhuistraject van je ICT-infrastructuur uit te besteden. Wij zorgen ervoor dat het tijdspad helder en overzichtelijk is, zodat je je nieuwe pand kunt betrekken zodra het gereed is. Wij gaan naast je zitten en nemen je aan de hand mee door alle ‘lastige’ vragen en beslissingen. Wij checken of de aanbiedingen die je krijgt als het gaat om de aanleg van data- en glasvezelbekabeling ook werkelijk marktconform en eerlijk zijn. Zo weet je zeker dat je in één keer de juiste keuzes maakt, en bespaar je geld en tijd. Dat is een hele zorg minder.

Interesse?

Wij kunnen je de volledige projectbegeleiding uit handen nemen: van het aansluiten van je nieuwe locatie, het inrichten van je netwerk en de accesspoints, tot en met het meenemen van je handscanners, intercom-, bel- en camerasystemen in je netwerkarchitectuur. Wij zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200 of mail naar info@masugro.nl, we leren je graag kennen.