fbpx
Blog

Verwerken van IT-materialen met hart voor de samenleving

Jasper van Riessen op 2 mrt 2021
Verwerken van IT-materialen met hart voor de samenleving

Bij Masugro hebben we, naast aandacht voor onze klanten en onze medewerkers, ook oog voor de maatschappij. Daarom maken wij voor het afvoeren, verwerken en vervangen van overtollige of afgeschreven ICT-apparatuur graag gebruik van de diensten van D-Two. D-Two biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans kennis te maken met alle processen in de ICT-dienstverlening.

D-Two regelt het!

Van het innemen of uitleveren van hardware, tot het inventariseren van aantallen, serienummers en compleetheid van apparatuur en van het veilig en definitief verwijderden van bedrijfsdata en persoonsgegevens tot het verzamelen en de-assembleren van recyclebare systemen, D-Two regelt het.

Duurzame bijdrage

Daan van Deutekom en Daan Meurs – vandaar D-two – richtten het bedrijf op in 2009. In het UWV-magazine lezen we dat ze, toen ze voor zichzelf begonnen, niet alleen maar geld wilden verdienen, maar ook maatschappelijk verantwoord wilden ondernemen. De jeugdvrienden, met een gedeelde expertise in de ICT-wereld, hadden gevoelsmatig ‘iets’ met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en dat paste binnen hun visie om duurzame bijdrage te leveren aan een betere wereld. Daar dragen wij bij Masugro graag aan bij.

Data veilig en milieu ontzien

Daarom hebben wij op kantoor twee grote kratten staan, voor onze eigen materialen die overtollig zijn, maar ook voor materialen waar onze opdrachtgevers vanaf willen. Al deze spullen zetten we in de kratten en als deze vol zijn, komt iemand van D-Two ze ophalen. Zij zorgen dat de materialen op de juiste manier worden verwerkt, en data wordt verwijderd met gecertificeerde software van Blancco in combinatie met handmatige controles. Zo weten wij zeker dat klant- en personeelsgegevens veilig zijn en niet op straat komen te liggen. En zijn er systemen die gerecycled kunnen worden? D-Two verzamelt die, de-assembleert ze en biedt ze aan gecertificeerde recyclers aan. zo worden de restmaterialen maximaal hergebruikt en het milieu ontzien.

Interesse?

Daan en Daan gaan graag aan tafel met mensen die net als zij – en wij – op zoek zijn naar duurzame samenwerking in het creëren van werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking. Meer weten? Check de website van D-Two.