fbpx
Blog

‘Wij konden zorgeloos doorgaan met waar wij goed in zijn!’

Jasper van Riessen op 28 jun 2021

Melkweg is het internationale handelshuis van de VanDrie Group, gespecialiseerd in de in- en verkoop van zuivelgrondstoffen voor industrieel gebruik. Bij Melkweg ontstond de wens om naar een andere locatie te verhuizen. Hun nieuwe locatie in de Klomp in Ede past goed bij de Melkweg van vandaag de dag, en biedt ruimte aan hun wens om te groeien. Wij mochten de technische kant van de verhuizing voor onze rekening nemen. Tot grote tevredenheid van het team van Melkweg.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Onze collega Dennis van den Eng is met Johan Kaashoek, directeur van Melkweg, poolshoogte gaan nemen op de nieuwe locatie en heeft in beeld gebracht welke werkzaamheden nodig waren om de ICT-verhuizing vloeiend te laten verlopen. De eerste stap was een gedegen voorbereiding en het regelen van een goede en veilige internetverbinding van DataWeb, inclusief DDoS-protectie. Zo waren we zeker dat wat we beloofden ook werkelijk haalbaar was binnen de gegeven planning. Vervolgens hebben we – in voorbereiding op de werkelijke verhuizing – het nieuwe IT-landschap, een hybride serveromgeving, opgezet. zo kunnen de medewerkers lokaal werken op hun laptops in de Office-en mail-omgeving met Microsoft 365, draaien hun applicatieservers in de Cloud of op locatie en wordt voorzien in de juiste manier van bestandsopslag. Ook hebben we gedegen advies gegeven op gebied van aantal firewalls, netwerkswitches, wifi-punten, bekabeling, serverkasten, UPS, telefonie et cetera. Dat alles hebben we parallel aan elkaar opgebouwd. Door deze gedegen voorbereiding, waren beide serveromgevingen op het juiste moment operationeel. Hierdoor was het mogelijk om op vrijdag de – virtuele – deur in het oude pand te sluiten en maandag de draad weer op te pakken in het nieuwe pand!

Weer aan de slag zonder vertraging

Rosalie Bouman, administratief medewerker bij Melkweg, heeft de overstap als heel prettig ervaren: ‘Voornamelijk het feit dat de serverparken naast elkaar zijn opgebouwd, was heel prettig. Hierdoor zijn er geen onderbrekingen of grote veranderingen geweest die voor vertraging hebben gezorgd of op andere manier enorme impact hebben gehad. Omdat Masugro het volledig ownership van de ICT-verhuizing op zich heeft genomen, konden wij van Melkweg gewoon doorgaan met waar wij goed in zijn. Moest er toch hier en daar iets bijgeschaafd of aangepast worden, dan was er altijd iemand beschikbaar. Masugro heeft de verantwoording voor de planning, de functionaliteiten en de communicatie op zich genomen. Daardoor wisten wij precies wat ons te wachten stond. Echt alle zorg is ons uit handen genomen, waardoor we vol vertrouwen de deur van het oude pand achter ons konden dichtdoen en maandag in ons nieuwe pand weer aan de slag konden. Grote complimenten!’

Meer weten?

Wist jij al dat je Masugro ook voor deze werkzaamheden in kan schakelen? Wil je meer weten? Plan dan nu geheel vrijblijvend een videoafspraak met ons in of bel naar 088-040 8200. We vertellen je graag meer!