fbpx
Blog

Windows 10 Enterprise Multi-session

Jasper van Riessen op 20 jul 2020

Sinds mei 2019 is er vanuit Microsoft een nieuw product beschikbaar: Windows 10 Enterprise Multi-session. Dit product maakt het mogelijk om Windows 10 als bureaublad te gebruiken via een centrale werkplek oplossing. Voorheen kon dit alleen in de vorm van een terminal server worden aangeboden. Met een terminal server oplossing was het soms lastig om softwareapplicaties in te passen. Dit is met Windows 10 Enterprise Multi-session verleden tijd.

Van Microsoft Windows 10 Enterprise Multi-session naar oplossing van Masugro

Vanaf augustus 2019 zijn wij met de ontwikkeling van Windows 10 Enterprise multi-session begonnen. Er is ongeveer drie maanden ontwikkeld zodat wij met plezier een succesvolle oplossing kunnen bieden. Maar ook nu blijft de ontwikkeling natuurlijk doorgaan. Het is voor Masugro namelijk belangrijk dat er met onze oplossing succes voor onze opdrachtgevers wordt behaald.

Met de Windows 10 Enterprise Multi-session oplossing is het mogelijk om een optimale IT-infrastructuur aan te kunnen bieden. Door het Masugro “scaling script” (wanneer is welke capaciteit beschikbaar) is het mogelijk om precies aan te geven wat het optimale aantal of de gewenste snelheid van je cloud werkplek is. Op deze manier gebruik je de volledige capaciteit wanneer je dit nodig hebt en wordt dit afgeschaald wanneer dit niet benodigd is. Met Windows 10 Enterprise Multi-session is het dus mogelijk om verantwoord te kunnen ondernemen. De oplossing schaalt op als je bedrijf groeit maar net zo goed af als dat gewenst of noodzakelijk is.

Van Masugro oplossing naar operationeel in gebruik

Nadat wij Windows 10 Enterprise Multi-session naar een Masugro oplossing hebben omgezet is de oplossing bij meerdere opdrachtgevers operationeel in gebruik genomen. Hierdoor hebben wij extra praktijkkennis en ervaring opgedaan om ieder bedrijf succesvol over te zetten naar een Windows 10 Enterprise Multi-session oplossing.

Waarom is dit interessant voor jouw bedrijf?

In principe is dit de laatste keer dat je een grote IT-wijziging hoeft door te voeren. Microsoft heeft als filosofie dat Windows 10 Enterprise Multi-session doorontwikkeld blijft worden. Hierdoor is het niet nodig om de centrale werkplek eens in de vier of vijf jaar te vernieuwen. Ook op het gebied van de Office software, Teams, Sharepoint en  Office365 email worden wijzigingen doorlopend bijgehouden waardoor je geen versieverschil krijgt binnen je organisatie. De ontwikkelingen van derde applicaties blijven geschikt voor Windows 10. De bedrijfskritische applicaties kunnen op de nieuwste serverplatformen worden ingericht en kunnen altijd voldoen aan de eisen van de softwareleverancier. Je fysieke werkplek is eigenlijk alleen nog maar een apparaat om te kunnen verbinden met je cloudwerkplek.

Deze voordelen maken het voor ieder bedrijf interessant, zeker omdat het mee kan groeien maar ook kan krimpen wanneer het bedrijf dat nodig heeft.

Nieuwsgierig geworden?

Ga dan naar onze productpagina. Hier vind je meer informatie over Windows 10 Enterprise Multi-session en de voordelen die het voor jouw branche biedt. Ook hebben wij samen met Microsoft hier een Webinar over gegeven. Kijk hier onze webinar terug!