fbpx
Blog

Zo werk je flexibel en schaalbaar, tegen lagere kosten

Jasper van Riessen op 21 sep 2020
Zo werk je flexibel en schaalbaar, tegen lagere kosten

In onze vorige blog vertelden we over de voordelen van Windows 10 Enterprise Multi-session. Een heel groot voordeel van deze nieuwe oplossing van Microsoft is dat het heel flexibel en schaalbaar is. En dat tegen lagere kosten. Hoe dat zit, vertellen we je in deze blog.

Betaal alleen voor de performance die je nodig hebt

Met Windows 10 Enterprise Multi-session betaal je naar wat je gebruikt. En dat is helemaal in te richten zoals dat voor jouw organisatie past. Werk je met beeldbewerkingsprogramma’s zoals AutoCad of bepaalde Adobe-applicaties? Dan kun je van speciale hardwarebronnen gebruikmaken, zodat je beelden kunt bewerken zonder dat lokale apparaten hiermee worden belast. Dure fysieke werkplekken zijn daarmee verleden tijd. Jij kunt helemaal naar wens de beschikbare rekenkracht en het werkgeheugen bepalen.

Betaal alleen voor de medewerkers die je in dienst hebt

Flexibel op- en afschalen? Met Windows 10 Enterprise Multi-session is dat een fluitje van een cent. Werk je nu met honderd medewerkers en in de wintermaanden maar met dertig? Dan schaal je gewoon af, en net voor het seizoen weer op. Heb je de afgelopen maanden wat werknemers verloren, maar zit de groei er langzaamaan weer in? Dan schaal je straks gewoon weer op.

Niet werken? Geen kosten

Als jouw medewerkers werken tussen 8 uur ’s ochtends en 6 uur ’s middags, waarom zou je dan betalen voor het beschikbaar zijn van je IT-omgeving buiten die werktijden? Met Windows 10 Enterprise Multi-session kun je scaling-scripts maken, waarin je kunt vastleggen dat alleen tijdens werktijden de volledige capaciteit gebruikt kan worden. Buiten werktijden worden mensen dan na bijvoorbeeld één uur inactiviteit automatisch uitgelogd. Daardoor maak je alleen de kosten tijdens werkuren en worden de kosten daarbuiten geminimaliseerd.

Locatie? Welke locatie?

Met Windows 10 Enterprise Multi-session ben je niet gebonden aan enig device. Je medewerkers kunnen een webpagina openen op een willekeurig apparaat, inloggen en aan de slag, mits ze een internetverbinding hebben uiteraard. En omdat Windows 10 Enterprise Multi-session volledig in de cloud staat, hoeft er ook niemand langs te komen op kantoor als er iets uitvalt. Het is zelfs volledig op afstand in te richten. In theorie hoef je niet eens een kantoorpand te hebben. Nou vinden we dat persoonlijk wat kaal en houden we wel van wat menselijk contact, maar dat je met minder kantoorruimte afkunt, kan een welkome financiële meevaller zijn.

Werken in de cloud met Windows 10 als bureaublad?

Ook werken met – het gevoel van – Windows 10 vanaf elke plek, elk apparaat en op elk gewenst tijdstip, volledig in de Microsoft Azure Cloud? Stap dan nu over naar Windows 10 Enterprise Multi-session. Werken met Windows 10 Enterprise Multi-session biedt een scala aan voordelen op gebied van efficiëntie, veiligheid, performance en onderhoud. En dan ook nog eens met een aantrekkelijk betaalmodel. Meer weten? Kijk dan hier onze webinar terug!