fbpx
Blog

Zo werk je nog efficiënter dankzij Windows 10 Enterprise Multi-session

Jasper van Riessen op 7 sep 2020
Zo werk je nog efficiënter dankzij Windows 10 Enterprise Multi-session

Windows 10 Enterprise Multi-session is de nieuwe terminalserveroplossing van Microsoft. Het geeft je dezelfde optimale ervaring van werken met Windows 10 vanaf elke plek, elk apparaat en op elk gewenst tijdstip, volledig in de Microsoft Azure Cloud. Natuurlijk inclusief de slimmigheden van Windows 10, die je medewerkers helpen nog efficiënter te werken.

Onlangs heeft Microsoft een nieuw product in de markt gezet: Windows 10 Enterprise Multi-session. Dit is een nieuw soort Terminal Server-oplossing, waarmee op één server meerdere Windows 10-sessies – werkplekken dus – kunnen draaien. Behalve dat je gebruikers dezelfde optimale ervaring beleven als wanneer ze werken met Windows 10, kent Windows 10 Enterprise Multi-session nog meer voordelen. De belangrijkste in vogelvlucht.

1 Werken vanaf elke locatie, vanaf elk apparaat, op elk moment

Windows 10 Enterprise Multi-session is een werkplek in de cloud. Dat houdt in dat je medewerkers overal vandaan kunnen werken, op elk moment van de dag en vanaf elk gewenst apparaat. Ook een MacBook of iMac dus. Alle apps, documenten, wachtwoorden en andere gegevens staan in de cloud en een werkende internetverbinding is voldoende om aan het werk te gaan. Lekker flexibel.

2 Sneller werken met zware applicaties

Windows 10 Enterprise Multi-session is volledig gebaseerd op Microsoft Azure. Zonder je met technische details te willen vermoeien, houdt dat dus in dat je zelf kunt bepalen hoeveel rekenkracht en werkgeheugen je wilt gebruiken. Daardoor kun je ook met zware grafische applicaties als AutoCad en bepaalde Adobe-software heel goed uit te voeten en hoef je niet meer te investeren in dure fysieke werkplekken.

3 Altijd up-to-date

Omdat Windows 10 Enterprise Multi-session draait in de cloud, ben je altijd verzekerd van de laatste, up-to-date versies van Windows 10 en Office 365, inclusief beveiligingsupdates.

4 Onbeperkt op- en afschalen

Hoe belangrijk flexibel op- en afschalen is, is de afgelopen maanden wel gebleken. Met Windows 10 Enterprise Multi-session is dat een peulenschil. Werk je nu met vijftig medewerkers en over drie maanden weer met honderd? Dan schaal je gewoon op. Maar het is zelfs zo flexibel dat je buiten de door jou gewenste kantoortijden minder betaalt dan tijdens werktijd.

5 Toekomstbestendig

Als je gaat werken met Windows 10 Enterprise Multi-session betekent dat dat je nog maar één keer hoeft over te stappen. Ingewikkelde migraties, gedoe met updates en veranderende opslagcapaciteit, onverwachte investeringen of andere beperkingen? Allemaal verleden tijd. Alles is schaalbaar en aan te passen naar jouw organisatie, in welke fase die zich ook bevindt.

Werken in de cloud met Windows 10 als bureaublad?

Ook werken met – het gevoel van – Windows 10 vanaf elke plek, elk apparaat en op elk gewenst tijdstip, volledig in de Microsoft Azure Cloud? Stap dan nu over naar Windows 10 Enterprise Multi-session. Werken met Windows 10 Enterprise Multi-session biedt een scala aan voordelen op gebied van efficiëntie, veiligheid, performance en onderhoud. En dan ook nog eens met een aantrekkelijk betaalmodel. Meer weten?Kijk dan hier onze webinar terug!