fbpx

Nieuw bedrijfspand? Je ICT verhuist mee

Ga je verhuizen naar een ander bedrijfspand? Dan verhuist je ICT met je mee. Natuurlijk is het belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurt, zodat je je ICT ook in het nieuwe pand snel goed geregeld hebt. Het is immers belangrijk dat processen soepel blijven verlopen en je medewerkers zonder problemen weer aan de slag kunnen. Masugro begeleidt dit proces.

Bij een verhuizing komen er genoeg dingen op je af, zoals bouwtekeningen en keuzes die gemaakt moeten worden. Ook op het gebied van ICT en netwerkbekabeling worden er vaak veel “lastige” vragen gesteld. Omdat de opdrachtgever vaak niet weet wat gangbaar is én wat hij eigenlijk nodig heeft in de toekomst, zie je vaak dat er dure (en vooral onlogische) keuzes worden gemaakt op het gebied van ICT. Ook de aanlooptijd van bijvoorbeeld een nieuwe internetverbinding wordt vaak over het hoofd gezien, waardoor de verhuizing uitgesteld moet worden. Dit is natuurlijk niet fijn als je een gloednieuw pand hebt. Maar denk ook aan medewerkers die niet aan de slag kunnen door een missende internetverbinding. Wij zorgen ervoor dat het tijdspad helder en overzichtelijk is zodat er direct een werkende internetverbinding is als het pand gereed is.

Rol van masugro

Masugro ondersteunt je bij alle ICT-vraagstukken van een verhuizing. Hierin nemen wij graag een proactieve rol aan, zodat alle bouwplannen in één keer goed gaan. Vaak zien wij dat de opdrachtgever zelf nadenkt over hoeveel netwerkaansluitingen er moeten zijn en hoeveel wifipunten en datakabels er benodigd zijn. Wij gaan hierin samen met jou aan de slag en ontzorgen je in alle ICT-gerelateerde vragen. We werken in vier verschillende fases om de ICT volledig werkend over te kunnen zetten.

Tijdlijn

Allereerst stellen we een tijdlijn op, waarin staat wanneer welke keuzes gemaakt moeten worden. Denk hierbij aan de volgende vragen:

  • Wil ik een nieuwe internetverbinding?
  • Wanneer moet de bekabeling gereed zijn?
  • Wanneer moet het pand operationeel in gebruik zijn?

Vervolgens maken we een rollback-planning vanaf het moment dat het pand operationeel moet zijn tot het moment waar je nu bent.

Detailtekening data bekabeling

De volgende stap is het maken van een detailtekening van de data bekabeling. Vragen die hierin het uitgangspunt vormen zijn onder andere:

  • Hoeveel netwerkkabels zijn er benodigd en is er nagedacht over toekomstige groei?
  • Hoeveel access points zijn er benodigd, zowel voor kantoor als voor warehouses?
  • Wat zijn de wensen en eisen van de opdrachtgever?

Door het beantwoorden van vragen als bovenstaande is er altijd een realistisch beeld van de kosten en tijdlijn.

Planning

Met de input hebben we inzicht in wat er nodig is om de ICT-omgeving volledig over te kunnen verhuizen naar het nieuwe pand. Dit verwerken we in een detailplanning waarin staat wat er moet gebeuren en door wie de randvoorwaarden moeten worden uitgevoerd.

Uitvoering van de verhuizing

En dan is het moment daar: de verhuizing. De uitvoerende stappen die we dan nog ondernemen:

  • Maken van het verhuisplan;
  • Inventariseren van de ICT-apparaten die mee moeten verhuizen;
  • Locaties en systemen voorbereiden op de verhuizing.

Zo kun je een oud kantoor loslaten en dezelfde dag nog aan de slag in je gloednieuwe bedrijfspand. Door het uit te besteden bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld en een hoop zorgen.

Begeleiding nodig voor je ICT-verhuizing?

Ga je verhuizen naar een ander bedrijfspand en zoek je een partij die dit proces volledig voor je begeleidt? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Neem contact op