fbpx
De moderne werkplek gaat over mensen, niet over technologie
Blog

De moderne werkplek gaat over mensen, niet over technologie

Jasper van Riessen op 9 nov 2021
De moderne werkplek gaat steeds minder om technische systeemeisen en softwareapplicaties. Elke organisatie bestaat immers bij gratie van haar mensen, want zonder – goede – medewerkers, heeft geen enkel bedrijf bestaansrecht. Maar zonder technologie wordt het ook weinig. Zo ga je voor de meest optimale oplossing.

Hybride werken blijft

In onze zienswijze gaat de moderne werkplek steeds meer over mensen. Wat vinden je medewerkers prettig om mee te werken? Met welke devices willen ze werken, wanneer willen ze werken en waar willen ze werken? De uitbraak van het coronavirus heeft zelfs de meest conservatieve werkgever doen beseffen dat thuiswerken ook z’n voordelen heeft en hybride werken zal naar verwachting dan ook niet meer gaan verdwijnen.

Kantoor als ontmoetingsplek

Uit onderzoek blijkt dat we straks gemiddeld 2,8 dagen per week naar kantoor willen. Voor de coronacrisis waren dat er 4,1. Bovendien wordt het kantoor meer als ontmoetingsplek gezien dan als feitelijke werkplek. Zo geeft ook Wisse Stenchlak, directeur Real Estate Services en Development bij HEYDAY Facility Management, aan dat het tijd wordt dat we als werkgevers meer de focus gaan leggen op mensen en niet alleen maar denken vanuit het perspectief van de bestaande werkomgeving.

Flexibiliteit

De ideale werkplek is de werkplek waar elke medewerker zich prettig voelt. Dat zorgt voor blije mensen die optimaal productief zijn. Als je kiest voor Windows 10 Virtual Desktop – ook wel Windows 10 Enterprise Multi-session genoemd – kan je elke werkplek helemaal finetunen tot het precies past bij wat je werknemer nodig heeft. Zo kunnen bijvoorbeeld tekenaars met extreem grote bestanden net zo makkelijk uit de voeten met de werkplek als iemand die alleen Word en Excel nodig heeft. Deze flexibiliteit zorgt dat je vrij bent in de keuzes die je maakt en werkplekken heel eenvoudig aan kunt passen. Het rekent bovendien af met de frustraties van een terminalserver.

Lean en mean

Heb je ook behoefte aan een lean en mean werkomgeving die 100 procent past bij jouw organisatiecultuur, maar twijfel je nog? Dankzij onze demo- en PoC-omgeving kun je ervaren hoe je nieuwe omgeving werkt – eventueel ook met remote applicaties – zonder dat je daarin hoeft te investeren. Een Proof of Concept (PoC) maakt het mogelijk om daadwerkelijk te ervaren of een nieuwe omgeving past bij jouw organisatie.

Ook werken in de cloud met Windows 10 als bureaublad?

Ook werken met – het gevoel van – Windows 10 vanaf elke plek, elk apparaat en op elk gewenst tijdstip, volledig in de Microsoft Azure Cloud? Stap dan nu over naar Windows 10 Enterprise Multi-session. Werken met Windows 10 Enterprise Multi-session biedt een scala aan voordelen op gebied van efficiëntie, veiligheid, performance en onderhoud. En dan ook nog eens met een aantrekkelijk betaalmodel. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200, mail naar info@masugro.nl, of maak direct een afspraak voor een persoonlijk overleg. We leren je graag kennen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de meeste recente ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!