fbpx
Blog

Klaar met de frustraties van een terminalserver? Wij bieden Windows 10 Virtual Desktop!

Jasper van Riessen op 21 aug 2020

Samen met Microsoft en Copaco hebben wij een webinar gegeven over de voordelen die Windows 10 Virtual Desktop uw bedrijf kan opleveren! Kijk dan hier onze webinar terug!

 

Om de voordelen van Windows 10 Virtual Desktop te kunnen benoemen, is het goed om eerst te weten hoe de situatie bij veel bedrijven is. Een veel gebruikte manier om een werkomgeving in te richten is op basis van Windows Remote Desktop (RDS) in combinatie met een Microsoft server bureaublad. Gebruikers die inloggen krijgen hun bureaublad van een server besturingssysteem en daarmee ook de beperkingen van een server bureaublad.

De Windows Remote Desktop wordt ook vaak de centrale werkplek of de terminal server genoemd. Deze server staat in een datacenter of nog in uw eigen serverruimte. Op deze server loggen de medewerkers in en krijgen hier hun bureaublad met hun applicaties aangeboden.

Wat zijn de grootste frustraties van een terminal server:

  • Profiel uitdagingen waardoor een gebruiker niet kan inloggen of een zwart scherm krijgt.
  • Vertraging als u uw email vanuit Office365 gebruikt.
  • Een bureaublad die niet optimaal met alle applicaties werkt
  • Niet alle mogelijkheden zijn te gebruiken die Windows 10 wel kan bieden.
  • Geen goede werking met Office365 door beperkingen in de serverversies.
  • Wanneer de terminal server overdag vastloopt en/of herstart moet worden, dan moeten alle gebruikers zich afmelden

Met de Windows 10 Virtual Desktop ook wel Windows 10 Enterprise Multi-session genoemd zijn deze frustraties verleden tijd. De oplossing is volledig met Office365 geïntegreerd en is gemaakt om medewerkers op een Windows 10 virtueel bureaublad te laten werken. De Windows Virtual Desktop en Office365 worden volledig vanuit het datacenter van Microsoft aangeboden. Hierdoor bent u zelf in controle over de prestaties van uw werkplek. Doordat er gebruik gemaakt wordt van schalingsscripts kan je optimaal werken tijdens kantoortijd en buiten kantoortijd worden de overbodige machines uitgeschakeld om zo kosten efficiënt om te gaan met de benodigde systemen.

Praktijk ervaring.

Na een periode van anderhalf jaar waarin er door Microsoft testen zijn uitgevoerd is de oplossing sinds medio 2019 beschikbaar in Nederland. Wij hebben na een intensieve periode van testen, configureren en controleren deze oplossing goedgekeurd voor onze klanten. Vanaf half november hebben wij de eerste opdrachtgever overgezet en inmiddels zijn wij al meerdere tevreden opdrachtgevers verder. Hierdoor kunnen wij rustig zeggen dat wij de kennis hebben om u van een juist advies en oplossing te voorzien. 22 september geven wij een webinar over wat Windows 10 Enterprise Multi-session voor uw bedrijf kan betekenen en gaan wij in op drie praktijk cases.

Geïnteresseerd? Kijk dan hier onze webinar terug!