fbpx
Blog

Einde ondersteuning voor Windows Server 2008 (R2)

Jasper van Riessen op 4 jun 2019

Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2 naderen het einde van hun levensduur. Microsoft zal daardoor vanaf 14 januari 2020 geen updates meer doorvoeren, ook geen beveiligingsupdates. De gratis ondersteuning zal dan ook stoppen.

Bereid je je daarnaast voor op het einde van de ondersteuning voor SQL Server 2008 op 9 juli 2019 en voor Microsoft Exchange 2010 op 14 januari 2020. Ook voor Windows 7 stopt de ondersteuning.

Wil je weten of jouw ondersteuning binnenkort verloopt?

Neem contact op

Upgraden of migreren?

Voor jouw bedrijf is het van groot belang dat alle systemen up-to-date blijven en worden voorzien van de juiste Microsoft-updates. Dit kun je doen door uw systemen te upgraden, maar mogelijk werkt je bedrijfssoftware nog niet correct met nieuwere versies van Windows.

Microsoft raadt aan je systemen te upgraden. Als dat geen optie is, kun je je systemen migreren naar de cloud: Microsoft Azure.

Nog 3 jaar extra updates met Microsoft Azure

Als je je Windows Server 2008 of Windows Server 2008 R2-producten en -services migreert naar Microsoft Azure, worden je systemen nog 3 jaar extra voorzien van de kritieke en belangrijke beveiligingsupdates. Hierdoor kun je het moment van overstappen naar een nieuwe versie van Windows nog even uitstellen, zonder dat dit consequenties heeft voor de veiligheid van je systemen.

Meer informatie?

Neem contact op

Wil je weten wat dit voor jouw bedrijf betekent? We brengen dit graag voor je in kaart.

Contact