fbpx
Eindelijk een goede back-up-oplossing voor Microsoft 365-data
Blog

Eindelijk een goede back-up-oplossing voor Microsoft 365-data

Jasper van Riessen op 7 dec 2021

Je kent het ongetwijfeld. Een medewerker verwijdert een bestand uit Sharepoint, Microsoft Teams of een andere locatie waar Microsoft 365-data zijn opgeslagen. Anderhalve maand later is het bestand verdwenen. Voorgoed. Voor altijd en eeuwig ‘lost in cyberspace’. Microsoft 365 biedt geen mogelijkheden om zo’n bestand terug te halen. Wij wel. Eindelijk een goede back-up-oplossing voor Sharepoint, Teams en andere Microsoft 365-data, dankzij onze samenwerking met Datto.

Overzicht kwijt

Wij zijn groot fan van Microsoft Sharepoint, Teams en andere Microsoft 365-oplossingen. Er zit echter wel een groot risico aan verbonden: voor je het weet ben je het overzicht kwijt. Geen idee meer welke gebruiker wat heeft aangemaakt en waar wat is opgeslagen. En wie iets heeft aangemaakt, kan het ook weer weggooien. Een klik op verwijderen en negentig dagen later is het echt weg. Foetsie. Moesten er toch bestanden bewaard blijven? Microsoft 365 biedt helaas geen mogelijkheden om bestanden, sites of kanalen terug te halen.

Grip op je data door samenwerking met Datto

Omdat wij vonden dat dat anders moest, zijn wij een samenwerking met Datto aangegaan. Datto biedt slimme, innovatieve oplossingen waarmee organisaties hun kritieke data en toepassingen kunnen beschermen. Dankzij onze samenwerking kunnen we onze klanten nu beschermen met een volwaardige back-up van alle data uit Microsoft 365, of ze nu in Sharepoint, Teams of op een andere locatie staan. Zo hou je grip op je data en kunnen wij de veiligheid van al je data waarborgen.

Volledige controle

Nu hoef je niet meer na te denken over wie welke gegevens aanmaakt, waar ze zijn opgeslagen en of ze al dan niet mogen worden verwijderd. Je hebt volledige controle over al je data en wordt er toch iets verwijderd, dan kun je dat tot minimaal een jaar na de datum van verwijdering weer terugzetten.

Nieuwsgierig?

Ook interesse in een goede back-up-oplossing voor Microsoft 365-data? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200 of maak direct een Teams-afspraak met onze strategische consultant. Interesse in een samenwerking? Ook dan leren we je graag kennen!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de meeste recente ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief !