fbpx
Blog

Ervaar Windows Virtual Desktop voor je overstapt

Jasper van Riessen op 12 jul 2021
Ervaar Windows Virtual Desktop voor je overstapt

De overstap naar een nieuwe IT-omgeving maak je niet zomaar. Dankzij onze eigen demo- en PoC-omgeving kun je nu eerst ervaring opdoen, nog voor je ook maar een cent hoeft te investeren. Baat het niet, schaadt het niet…

Remote applicaties

In een eerdere blog hadden we het er al even over. Hoe ga je om met applicaties die nog niet ‘cloud-ready’ zijn als je de overstap wil maken naar de cloud? Door er een remote applicatie van te maken, die je via Windows Virtual Desktop benadert, kun je deze applicatie(s) toch integreren in je moderne werkplek. Makkelijk, en een stuk veiliger dan lokaal werken. Om eerst eens te ervaren hoe dat werkt, zonder direct te moeten investeren, hebben wij sinds kort een eigen demo- en PoC-omgeving.

Ervaren

Investering in nieuwe technologie heeft niet alleen financiële gevolgen, maar betekent ook heel wat voor je processen en je IT-omgeving. Dat doe je niet zomaar even. Dankzij onze demo- en PoC-omgeving kun je ervaren hoe je nieuwe omgeving werkt – eventueel ook met remote applicaties – zonder dat je daarin hoeft te investeren. Een Proof of Concept (PoC) maakt het mogelijk om daadwerkelijk te ervaren of een nieuwe omgeving past bij jouw organisatie.

Informatie- en datamanagement in orde

Wij zien dat veel organisaties relatief kleine, wat oudere, applicaties hebben draaien, die heel belangrijk zijn voor de operatie, maar die moeilijk naar de cloud zijn te brengen. Met onze oplossing kunnen dergelijke organisaties nu heel kostenefficiënt die applicaties beschikbaar maken vanuit de Azure Cloud. Zo staan de gegevens veilig in de cloud, in plaats van op lokale apparatuur – met alle risico’s van dien – en kunnen de medewerkers de applicatie heel makkelijk benaderen. Door applicaties op deze manier aan de medewerkers te koppelen is het toevoegen van applicaties voor medewerkers binnen een paar minuten geregeld. Bijkomend voordeel is dat er niets op de lokale werkplek aangepast hoeft te worden. Zo kunnen ook de lokale profieldata van werkplekken in de cloud worden opgeslagen en is je informatie- en datamanagement piekfijn in orde.

Ook werken in de cloud met Windows 10 als bureaublad?

Ook werken met – het gevoel van – Windows 10 vanaf elke plek, elk apparaat en op elk gewenst tijdstip, volledig in de Microsoft Azure Cloud? Stap dan nu over naar Windows 10 Enterprise Multi-session. Werken met Windows 10 Enterprise Multi-session biedt een scala aan voordelen op gebied van efficiëntie, veiligheid, performance en onderhoud. En dan ook nog eens met een aantrekkelijk betaalmodel. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200 of mail naar info@masugro.nl, we leren je graag kennen.