fbpx
Blog

De IT-trends van 2021 die je niet wil missen

Jasper van Riessen op 3 mei 2021
De IT-trends van 2021 die je niet wil missen

De technologische innovatie gaat sneller dan ooit. Als ICT-partner volgen we de ontwikkelingen natuurlijk op de voet. In deze blog delen we drie trends die je niet mag – pardon: wil – missen.

1 Digitale totaalervaring

Vandaag de dag willen we overal en altijd kunnen werken, vanaf elk willekeurig device. Door gebruik te maken van Windows 10 Virtual Desktop in combinatie met Microsoft Azure, werken je medewerkers op een Windows 10 virtueel bureaublad. Zo ben je zelf in controle over de prestaties van je werkplek. Je werkplek én je data staan veilig in de cloud, en zijn altijd en overal bereikbaar. Door gebruik te maken van de Microsoft-cloud, is het mogelijk zonder enige vorm van onderbreking volledig over te stappen naar deze nieuwe IT-omgeving. Verrassingen, onvoorziene uitgaven, ad-hoc-activiteiten en reusachtige datakopieerslagen zijn hiermee verleden tijd. Door vooraf al je data te synchroniseren, is de overstap geen tijdrovende en frustrerende uitdaging meer en maak je heel rustig de overstap naar de moderne werkplek.

2 Microsoft Azure Stack HCI

Door hardware op locatie te koppelen aan de Microsoft Azure-cloud, krijg je niet alleen meer continuïteit voor een lager maandbedrag, maar je kunt ook van alle voordelen van de uitbreidingsmogelijkheden van Microsoft Azure gebruikmaken. Met deze oplossing ben je volledig redundant zowel op locatie als in de Microsoft Azure Cloud, hierdoor heb je eigenlijk je disaster-recovery-plan zo goed als klaar. Zo ontstaat de perfecte mix van een hybride IT-omgeving. Wel voordelen van Azure, tegen minder maandelijkse kosten, waardoor de ROI interessanter wordt. Dit is hoe wij dat deden voor HSB.

3 Rich end device

De moderne werkplek is een lokale werkplek waar applicaties benaderd worden via een browser. Maar mogelijk zijn nog niet al je applicaties ‘cloud-ready’. In dat geval kun je ervoor kiezen er een zogenaamde pushed applicatie van te maken, die via Windows Virtual Desktop te benaderen is. Zo kunnen applicaties die op jouw on-site serverpark staan, toch worden benaderd op de lokale werkplek via een directe koppeling, waarbij de dataopslag wel centraal geborgd blijft. Makkelijk, en bovendien stukken veiliger dan lokaal werken.

Werken in de cloud met Windows 10 als bureaublad?

Ook werken met – het gevoel van – Windows 10 vanaf elke plek, elk apparaat en op elk gewenst tijdstip, volledig in de Microsoft Azure Cloud? Stap dan nu over naar Windows 10 Enterprise Multi-session. Werken met Windows 10 Enterprise Multi-session biedt een scala aan voordelen op gebied van efficiëntie, veiligheid, performance en onderhoud. En dan ook nog eens met een aantrekkelijk betaalmodel. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200 of mail naar info@masugro.nl, we leren je graag kennen.