fbpx
Blog

Even voorstellen… Peter Voskuilen

Jasper van Riessen op 28 feb 2024

Peter Voskuilen is opgegroeid met zijn handen op het toetsenbord. Hij begon zijn IT-carrière als ondernemer, maar is inmiddels onderdeel van het team van Masugro. In deze blog vertelt Peter wat zijn drijfveren zijn, waarom hij koos voor Masugro, en hoe hij naar de toekomst kijkt. Ook vertelt hij wat hij doet om even los te komen van de eentjes en nulletjes.

Van kinderjaren tot ICT-professional

Ik ben mijn hele leven eigenlijk al gefascineerd door de wereld van ICT. Als jong mannetje had ik een MSX, een soort broertje van de bekendere Commodore. Veel andere pc’s zijn door de jaren heen de revue gepasseerd, die ik met veel aandacht onderzocht en wist te upgraden. Later ontstond ook een interesse voor het Internet of Things. Zo heb ik bijvoorbeeld robotarmen en aanstuursystemen voor pompen bij kennissen gebouwd. Sommige van mijn creaties communiceren met software-oplossingen die ik ook zelf heb ontwikkeld. Na mijn lagere school koos ik voor een opleiding elektrotechniek en daarna ben ik doorgegaan met een ICT-opleiding. Al tijdens deze opleiding begon het ondernemerschap te lonken. In 2002 heb ik, samen met Edwin Bakker, General Group opgericht.

Van ondernemer naar teamlid bij Masugro

We hebben twintig jaar een prachtig bedrijf gehad, maar op een gegeven moment veranderde het IT-landschap drastisch. De aangescherpte eisen van Microsoft-partnerprogramma’s maakten het lastig voor een relatief kleine organisatie als de onze om mee te blijven doen. Toen ook het aantal grote overheidsprojecten begon terug te lopen, was het tijd voor een nieuwe stap. We wilden ons bedrijf verkopen, maar wel aan een partij die onze klanten de continuïteit en kwaliteit kon bieden die ze bij ons gewend waren. In Masugro vonden we die partner. Er was direct een klik met Ewout en Jasper. De manier van werken bij Masugro, die open, helder en eerlijk is, paste precies bij wat we zochten. Ik had meteen dat gevoel van: dit zit goed. In november 2022 ben ik gestart bij Masugro, aanvankelijk nog als ondernemer, maar begin 2023 ben ik in loondienst getreden. Het ‘leed’ dat ondernemen soms met zich meebrengt, viel daarmee weg. Daardoor kan ik me weer met plezier op mijn vakgebied storten. Dat vindt de nerd in mij stiekem best fijn.

Een rol als projectengineer

Binnen mijn huidige functie bij Masugro vervul ik de rol van projectengineer. Ik richt me in deze rol voornamelijk op migratietrajecten en het onderzoeken, plannen en uitvoeren van nieuwe implementaties bij organisaties. Samen met mijn collega’s uit het projectteam zetten we mooie oplossingen neer bij klanten, voornamelijk in de Microsoft Cloud en nog een enkele keer on-premise.

Van duo naar groot team

Het ondernemerschap blijft altijd een beetje kriebelen, dat is zeker. Daarom is het fijn dat ik in mijn rol een portefeuille van 15 klanten beheer. Het is mijn verantwoordelijkheid om de klantomgeving door en door te kennen. Ik bewaak – samen met onze supportafdeling en het securityteam – hun IT-infrastructuur en de lopende projecten. Masugro biedt me een prettige plaats binnen wat voor mij een vrij groot team is. Van een eigen bedrijf met twee man ben ik terecht gekomen in een superleuk team van ruim twintig mensen. Dat houdt me hier!

Dromen en ambities

Als ik naar de toekomst kijk, zie ik voor mezelf een duidelijk ontwikkelingspad binnen Masugro. Ik denk dat ik me steeds meer ga richten op softwareontwikkeling binnen Microsoft 365. Dan denk ik vooral aan toepassingen als Power apps, waarmee je bedrijfsprocessen binnen een organisatie kunt automatiseren en verfijnen. Daarnaast is het echt een droom van me om binnen vijf tot tien jaar mijn eigen ontwikkelteam aan te sturen. Toch weer een beetje dat ondernemerschap…

Even offline

Ik ben een heel ondernemend type, maar als ik niet aan het werk ben, kan ik ook best eens niets doen. Gewoon ontspannen, een filmpje kijken, dat soort dingen. Maar meestal vind ik het heerlijk om actief bezig te zijn, om te klussen en met mijn handen te werken. Modelbouw, het opknappen van een meubelstuk, of vrienden en familie helpen met een verbouwing van hun huis, daar ben ik wel voor te porren. Ik geniet ook van lange wandelingen maken: op een vrije dag wandel ik er met gemak 15 kilometer op los. Lekker, in de bossen of in de Ardennen, even helemaal weg van alles wat digitaal is. Dat vind ik erg belangrijk. Ik merk dat ik het de laatste tijd te weinig doe, en het wordt echt tijd om dat weer op te pakken. Naast het wandelen probeer ik ook regelmatig een verre reis te maken. Even opwarmen in Zuid-Europa is wel het minst, maar liever wat verder. Mijn laatste grote reis was in 2019 naar Amerika, dus het is wel weer een keer tijd, nu ik erover nadenk.

Ook werken bij Masugro?

Peter zoekt regelmatig nieuwe collega’s. Lijkt het jou wat om te werken voor deze leuke club? Wil je je graag blijven ontwikkelen, maar vergeet je nooit dat een lolletje onmisbaar is? Kijk dan eens bij onze vacatures. Wie weet zien we jou binnenkort bij een van onze teammeetings.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de meeste recente ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!