fbpx
Blog

Even voorstellen… Roy Roodbeen

Jasper van Riessen op 19 apr 2021
Even voorstellen… Roy Roodbeen

Wat maakt het zo leuk om te werken bij Masugro? Roy Roodbeen, servicecoördinator, vertelt in deze blog over zijn baan bij Masugro, maar ook over leren doorpoten in de boomkwekerij, over uren in de weer zijn met meerdere floppydisks om één spelletje te installeren en over lekker Netflixen met zijn vrouw.

Leren doorpoten

Ik ben Roy Roodbeen, 29 jaren jong en woonachtig in het mooie Rhenen. Op dit moment besteed ik mijn vrije tijd vooral thuis, samen met mijn vrouw. Ik ben een echte filmfan, ik kijk regelmatig een serie op Netflix en ik luister ook veel naar muziek. Die zituurtjes probeer ik te compenseren door regelmatig hard te lopen. Als het kan, ben ik ook regelmatig te vinden bij vrienden en familie. Gewoon voor de gezelligheid of voor het helpen met verschillende IT-technische ‘uitdaginkjes’. Ik ben opgegroeid in de Neder-Betuwe en ik heb mijn eerste werkervaring opgedaan bij boomkwekerij Vink, waar ik ruim zeven jaar veel van mijn vrije tijd heb doorgebracht. Ik heb hier vooral geleerd hoe ik in mijn werk moet “beetpakken en doorpoten”.

Vroege vogel

Mijn vader heeft in de jaren 90 onze eerste thuiscomputer aangeschaft, die draaide op Windows NT. Ik ben daardoor op jonge leeftijd al aangestoken met het ‘computervirus’, daar begon mijn fascinatie voor de wereld van de ICT. In de jaren daarna volgden ook al snel een Windows 95-, Windows 98-, Windows 2000- en Windows XP-computer.

Floppydisks

In mijn jonge jaren deed ik voornamelijk veel spelletjes op onze thuiscomputer. Je kunt het je nu niet meer voorstellen, maar ik was vaak uren in de weer met meerdere floppydisks om één spelletje te installeren. Tegenwoordig is dat natuurlijk allemaal veel eenvoudiger met alle mogelijkheden om spelletjes te downloaden of online te streamen. Toen ik wat ouder werd, verdiepte ik mij steeds meer in de mogelijkheden van het Windows-besturingssysteem en deed ik ook veel thuiservaring op met o.a. Windows Vista en Windows 7.

Mijn bijdrage in de wereld van de ICT

Na wat studiejaartjes en stage-ervaringen ben ik in 2013 als stagiair begonnen bij Masugro op de servicedesk. Vele projecten, telefoontjes, opgeloste tickets en blije klanten later, heb ik de taak van Werkvoorbereider op mij genomen. Dit doe ik alweer bijna vier jaar met veel plezier, sinds kort onder de vernieuwde functienaam van servicecoördinator. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het beoordelen van binnengekomen verzoeken, het plannen van tickets en het ondersteunen van collega’s. Mijn werkdagen verlopen vrijwel nooit hetzelfde, ik heb veel afwisseling in mijn werk en zal me niet snel vervelen. De meeste voldoening haal ik uit het verzorgen van een goede planning en een goede doorstroming van alle tickets. Daarnaast vind ik het ook erg leuk dat ik kan bijdragen aan de groei van mijn collega’s op de servicedesk.

Continu ontwikkelen

Bij Masugro vinden we het belangrijk de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT te volgen. Zo blijven we onze diensten ontwikkelen en verbeteren. Het afgelopen jaar hebben wij bijvoorbeeld steeds meer gedaan met het Microsoft Azure Cloud platform en de Windows 10 multi-session-host. Ook voor mij persoonlijk, als servicecoördinator, is het belangrijk om mijn kennis bij te houden zodat ik dit kan gebruiken tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden en ook weer kan overdragen aan mijn collega’s. Ik volg dan ook regelmatig verschillende cursussen en webinars. Zo heb ik ook verschillende certificaten behaald voor bijvoorbeeld: Microsoft Server 2012 (MCSA), RoutIT, OZMO, Arcserve, SharePoint en 3CX. Op dit moment ben ik bezig met een certificatie voor Microsoft Azure.

Toekomstplannen

In de komende maanden zal ik mijn werk als Service Coördinator langzaamaan overdragen en mij meer richten op cyberbeveiliging. Wij zien de laatste tijd steeds vaker berichten voorbijkomen over beveiligingskwetsbaarheden en ransomware. Cybercriminelen weten heel slim gebruik te maken van de coronapandemie. Onze beveiligingsoplossingen bieden daar natuurlijk bescherming voor. Wij zijn continu bezig om deze oplossing te verbeteren en aan te scherpen. Het is heel fijn om op het vlak van beveiliging veel te kunnen betekenen voor onze klanten.

Ook werken bij Masugro?

Roy zoekt regelmatig nieuwe collega’s. Lijkt het jou wat om te werken voor deze inmiddels wijze, grijze man in de ICT-wereld en is het ook jouw roeping om techniek inzichtelijk te maken? Wil je je graag blijven ontwikkelen, maar vergeet je nooit dat een lolletje onmisbaar is? Kijk dan eens bij onze vacatures. Wie weet zien we jou binnenkort bij een van onze virtuele teammeetings.