fbpx
Blog

Flexibiliteit? Zo doen wij dat

Jasper van Riessen op 14 jun 2021
Flexibiliteit? Zo doen wij dat

Waar gewerkt wordt, gaan dingen mis. Zo simpel is het. Zelfs als het buiten onze macht ligt, zetten wij alle zeilen bij om ons aan de afgesproken planning te houden. Zo regelden wij, voor het nieuwe distributiecentrum van HENDI, internet over radio toen bleek dat de beloofde internetverbinding op zich zou laten wachten. Doen we gewoon…

Afspraak is afspraak

Als IT-partner van HENDI – Tools for Chefs, leverancier van non-food horecaproducten, ontwerpen, beheren en beveiligen wij al vijf jaar hun IT-omgeving. Toen zij een heel nieuw distributiecentrum in het Food & Business Park in Ede gingen betrekken, hebben wij ze geholpen de overstap te maken naar een toekomstbestendige IT-omgeving, voor al hun vaste werkplekken én voor de thuiswerkers. Bij een nieuwbouwpand hoort natuurlijk een goede internetverbinding, die door een derde partij werd geleverd. Toen bleek dat daar onvoorziene graafwerkzaamheden bij kwamen kijken, moesten wij ineens kort voor de livegang iets bedenken om toch een internetverbinding te regelen zodat we ons aan onze planning konden houden. Want afspraak is afspraak, toch?

Internet over radio

Gelukkig zijn wij niet voor één gat te vangen. Zo werd Mike Schoeman benaderd, de zoon van een van de oud-eigenaren van HENDI, Mike is mede-eigenaar van Bikebear Adventure. Bikebear is leverancier van outdoor artikelen waarbij alles draait om beleving. Het pand van Bikebear ligt hemelsbreed op welgeteld zo’n vijfhonderd meter van het pand van HENDI. Dichtbij genoeg om voor internet over radio te gaan, dis is een draadloze verbinding tussen twee punten. Internetverbindingen over radio zijn van uitstekende kwaliteit en voldoen aan alle wet- en regelgeving. Een prachtige tijdelijke oplossing. Wij installeerden een mast met een zender op het pand van Bikebear, en zo regelden we dat HENDI via een wifistraalverbinding toch internet heeft.

Mogen we ook met jou meedenken?

Zit je ook met een vraag over je IT-omgeving? Heb je een oplossing aangeboden gekregen, maar zou je graag eens iemand om een second opinion vragen? Heb je een vraag over de beveiliging van je bedrijfsnetwerk? Of zoek je een nieuwe, flexibele IT-partner maar wil je eerst eens weten of je wel een klik hebt? Boek dan nu zelf een Microsoft Teams-meeting van een half uurtje in onze agenda. Je hoeft alleen je e-mailadres achter te laten, verder hoeven we niets van je te weten. En nee, je hoeft dus ook niet bij voorbaat al je vraag te stellen. Wij gaan graag onbevangen het gesprek in, zodat jij ook een onbevangen antwoord kunt verwachten, zonder enige voorkennis.

Boek hier zelf je gesprek met ons in! We denken graag met je mee.