fbpx
Blog

Hendi Tools for Chefs klaar voor de toekomst

Jasper van Riessen op 5 jan 2021
Hendi Tools for Chefs klaar voor de toekomst

Hendi Tools for Chefs is de leverancier van non-food horecaproducten. Met een verhuizing in het vooruitzicht, nam de wens om in de cloud te gaan werken vastere vormen aan. Wij hebben voor Hendi een oplossing neergezet gebaseerd op Microsoft Azure, voor hun applicatieservers en bedrijfsdata, in combinatie met het centrale bureaublad van Windows 10 Virtual Desktop.

Toekomstbestendig distributiecentrum

Als IT-partner van Hendi ontwerpen, beheren en beveiligen we al vijf jaar hun IT-omgeving. Hun huidige locatie in Rhenen, met vijf verschillende magazijnen, maakt het logistieke proces onnodig ingewikkeld. Daarom staat er voor de zomer van 2021 een verhuizing gepland naar een heel nieuw distributiecentrum in het Food & Business Park in Ede. Hiermee heeft Hendi weer genoeg mogelijkheden voor de toekomst.

Naar de cloud

Toen de verhuizing vaste vormen begon aan te nemen, is Marka Goosen, CIO van Hendi, samen met hun systeembeheerder Roland met ons in gesprek gegaan. De wens om in de cloud te gaan werken, was er al, maar hoe pak je dat aan als je werkt met allerlei verschillende applicaties, die elk hun eigen fysieke server gebruikten, en als er ook nog een verhuizing op stapel staat? Een uitdaging die aan ons wel is besteed, natuurlijk.

Windows Virtual Desktop

We dachten al snel aan Microsoft Azure, voor hun applicatieservers en bedrijfsdata, in combinatie met een centraal bureaublad. Windows Virtual Desktop was net gelanceerd in Europa, we hadden daar al wat praktijkervaring mee opgedaan en het leek ons de ideale omgeving voor Hendi. Bij Windows Virtual Desktop logt iedereen in op een virtuele Windows 10-werkplek, en benaderd van daaruit hun applicaties. Bijkomend voordeel is dat je minimaal gebruik maakt van je lokale internetverbinding en dus maximale bandbreedte beschikbaar houdt voor de primaire processen.

Toekomstbestendige IT-omgeving

Tijdens de transitie hebben we elke twee weken overlegd wanneer we welke functionaliteit zouden overzetten en wat daar de impact van zou zijn. Hierdoor is Hendi met minimale impact naar een toekomstbestendige IT-omgeving overgegaan en zijn ze klaar voor hun verhuizing in 2021. Toen we dit traject in 2019 startten, werkten nog maar weinig medewerkers van Hendi vanuit huis. Dat nam in 2020 natuurlijk een enorme vlucht. Door de livegang van Windows Virtual Desktop in de zomer van 2020 kon Hendi ook daar flexibel op inspringen.

Nieuwsgierig?

Wil je, net als Hendi, ook werken met – het gevoel van – Windows 10 vanaf elke plek, elk apparaat en op elk gewenst tijdstip, volledig in de Microsoft Azure Cloud? Stap dan nu over naar Windows 10 Enterprise Multi-session. Werken met Windows 10 Enterprise Multi-session biedt een scala aan voordelen op gebied van efficiëntie, veiligheid, performance en onderhoud. En dan ook nog eens met een aantrekkelijk betaalmodel. Meer weten? Kijk dan hier onze webinar terug of plan geheel vrijblijvend uw video afspraak met ons via plan videoafspraak of bel naar 088-040 8200. We vertellen je graag meer!