fbpx
Hoe bereid je je IT-omgeving voor op groei?
Blog

Hoe bereid je je IT-omgeving voor op groei?

Jasper van Riessen op 23 aug 2021

Weet jij precies waar je over vijf jaar staat of heb je nog geen vastomlijnde ideeën over waar je business heengaat? In beide gevallen moet je wel een IT-omgeving hebben die bij je past. Ga je voor een dynamische IT-omgeving die met je mee kan bewegen of kies je voor een wat minder flexibele, maar kostenefficiënte omgeving? In deze blog belichten we de voors en tegen en laten we je een rekenvoorbeeld zien.

Dynamische IT-omgeving

Als je niet wilt inzitten over groei of krimp van jouw bedrijf en een IT-omgeving zoekt die met je meebeweegt, dan is Windows Virtual Desktop of Windows 365 echt aan te raden. De maandelijkse kosten zijn enigszins hoger, maar je kunt heel eenvoudig op- en afschalen, al naar gelang de behoeften van je bedrijf. Zo creëer je een flexibele en toekomstbestendige IT-omgeving. Zaken zoals bijvoorbeeld gebruikerslicenties zijn opgenomen zijn in een flexibel licentiemodel waardoor je nooit meer uit de pas loopt.

Vaste, gecalculeerde IT-omgeving

Als je nu al een goed beeld hebt hoe snel – of langzaam – je onderneming zal groeien, dan is de keuze voor een vaste, gecalculeerde IT-omgeving kostenefficiënter. Je levert dan wel iets in op flexibiliteit. Wij kunnen de gemiddelde groeifactor van jouw bedrijf berekenen op basis van de groei in het afgelopen jaar, het huidige jaar en de verwachte groei van het komende jaar.

Een voorbeeld

Stel: je bedrijf heeft 25 medewerkers die een digitale werkplek hebben en je hebt afgelopen jaar een krimp doorgemaakt van acht procent, dan is je groeifactor 0,92. Dit betekent dat er dit jaar 23 medewerkers over zijn die een digitale werkplek nodig hebben. Is er daarentegen sprake van een groei van 13 procent, dan is de groeifactor 1.13 en zijn er 26 werkplekken nodig voor je medewerkers. Is de verwachting dat je volgend jaar 12 procent groeit, dan is de groeifactor 1.12, wat resulteert in 29 werkplekken. De gemiddelde groeifactor over deze drie jaren is 1.06, wat resulteert in twee nieuwe medewerkers per jaar. Naast het aantal medewerkers, wordt in deze berekening ook het gemiddelde verbruik in e-mail en bedrijfsdata meegenomen, zodat je een goed totaaloverzicht hebt in je behoeften. In de berekening worden ook applicaties die nog een eigen virtuele server nodig hebben meegenomen net als het groeigedrag.

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig hoe je jouw IT-omgeving het best voorbereid op groei? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200 of maak direct een Teams-afspraak met onze strategische consultant. We leren je graag kennen!