fbpx
Blog

KPN en Microsoft ondersteuningen gaan verlopen

Jasper van Riessen op 3 sep 2019

De aankomende twee jaar gaat een aantal belangrijke ondersteuningen van Microsoft en KPN verlopen of zelfs helemaal stoppen.

LET OP: Microsoft heeft besloten de deadline waarop de ondersteuning voor Exchange Server 2010 eindigt te verlengen van 14 januari 2020 naar 13 oktober 2020. De softwaregigant wil bedrijven meer tijd geven om te migreren.

Wat loop je voor risico?

Deze veranderingen vormen een risico voor de continuïteit van jouw organisatie. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een lek in de software niet meer door Microsoft wordt gedicht, waardoor de kans groter wordt dat je gehackt wordt. Een lek kan Microsoft dichten met updates. Echter ontvang je deze updates alleen als je bent overgestapt naar de nieuwe versie.

Daarnaast zorgt het stoppen van de ondersteuningervoor dat andere software (zoals Exact, SAP en Dynamics) ook niet meer ondersteund wordt door de leverancier. Zij moeten bij een probleem immers terug kunnen vallen op Microsoft. Met upgraden en vernieuwen voorkom je grote risico’s op onderbrekingen in de continuïteit.

Wat moet je doen?

Wij adviseren je over te stappen naar de vernieuwde versies van Microsoft en KPN. Daarvoor is het belangrijk dat je eerst in kaart brengt van welke ondersteuning je gebruik maakt en welke acties daaraan verbonden zijn. Download onze gratis actiekalender, zodat je precies weet wanneer en hoe je actie moet ondernemen.

Download gratis kalender

Vragen?

Heb je vragen over de nieuwe updates of wil je de overstap regelen? We geven je graag advies!

Neem contact op