fbpx
Ondersteuning Microsoft Exchange 2013 eindigt in april 2023
Blog

Ondersteuning Microsoft Exchange 2013 eindigt op 11 april 2023

Jasper van Riessen op 24 aug 2022

Microsoft Exchange Server 2013, het e-mail-, agenda-, contact-, plannings- en samenwerkingsplatform van Microsoft, wordt vanaf 11 april 2023 niet meer ondersteund door Microsoft. Wat houdt dat in voor organisaties die nu moeten overstappen?

Levenscycli van tien jaar

Na 11 april 2023 biedt Microsoft niet langer ondersteuning voor Microsoft Exchange Server 2013. Microsoft-producten hebben meestal een levenscyclus van tien jaar. Gedurende die periode wordt de software ondersteund met bijvoorbeeld nieuwe functies, bugfixes, en beveiligingscorrecties. Na 11 april blijft de installatie van Exchange 2013 gewoon actief, maar wij raden iedereen aan om zo snel mogelijk naar Exchange 2019 of Exchange Online over te stappen.

De risico’s

Bedrijven die de overstap niet maken, kunnen geen technische ondersteuning meer krijgen voor problemen die zich voordoen. Ook worden er geen bugfixes meer uitgebracht, wat een risico inhoudt voor de stabiliteit en bruikbaarheid van de server en zonder beveiligingsoplossingen voor nieuwe kwetsbaarheden is de server gevoelig voor beveiligingsinbreuken.

Begin met plannen

Als je nog niet bent begonnen met de migratie van naar Exchange Online of Exchange Server 2019, is het aan te raden dit nu in te gaan plannen. Als je kiest voor Exchange Online, kun je hier lezen wat je nodig hebt om de overstap te maken. Valt de keuze op Exchange Server 2019, lees dan hier wat je nodig hebt.

Ondersteuning nodig?

Natuurlijk kun je je ook laten ontzorgen bij het maken van de overstap. Wij bieden ondersteuning in het hele traject, vanaf de planning en het ontwerp tot het migreren van de laatste mailbox. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200 of maak direct een Teams-afspraak met onze strategische consultant. Interesse in een samenwerking? Ook dan leren we je graag kennen!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de meeste recente ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!