fbpx
Blog

Werken bij Masugro, daar zit groei in

Jasper van Riessen op 17 nov 2020
Werken bij Masugro, daar zit groei in

De ene ICT-dienstverlener is de ander niet, dat hoeven we niemand te vertellen. Wat ons anders maakt dan andere partners, vertelden we al eerder. Maar wat maakt het zo leuk om te werken bij Masugro? Dennis van Beek, ICT-engineer, vertelt het in deze blog.

Van stagiair naar vaste kracht

In 2009 begon ik met de opleiding ICT Systeembeheer MBO niveau 4. In het vierde jaar kwam ik bij Masugro terecht voor mijn stageperiode. Aansluitend kon ik ook mijn eindopdracht over Microsoft Office 365 hier doen. Toen ik eenmaal mijn diploma op zak had, kreeg ik een vast contract aangeboden bij Masugro en dat is inmiddels alweer zeven jaar geleden.

Work hard, play hard

Ik ben een echte sportliefhebber. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in de sportschool te vinden en ik speel tweedeklas zaalvoetbal in mijn woonplaats Veenendaal. Mijn vrienden daag ik graag uit voor een potje FIFA, liefst onder het genot van een biertje natuurlijk. Ik woon samen met mijn hele leuke vriendin, waarmee ik regelmatig leuke dingen onderneem. Mijn vakantiedagen gaan op aan wintersport en zomervakantie, om weer een beetje bij te komen van al het harde werken bij Masugro.

Doorgroeien

Ik ben bij Masugro begonnen op de servicedesk: telefonisch de klanten te woord staan bij problemen en ICT-gerelateerde vragen. Al snel kreeg ik ook opdrachten buiten de deur, voor dingen als computerinstallaties, onderhoud en het verhelpen van storingen. Hier heb ik heel wat ervaring mee opgedaan en ondertussen haalde ik certificaten op gebied van Windows Server, VoIP-telefonie, Office 365 en (draadloos) netwerk. De volgende stap bracht me waar ik nu ben: engineer. Nu houd ik mij voornamelijk bezig met serverinstallaties en migraties. Voorheen werd het serverpark vaak op het kantoor van de klant opgebouwd, maar tegenwoordig bouwen we veel serveromgevingen op in Microsoft Azure Cloud.

Leuke projecten

In januari 2020 werd de support op Windows Server 2008 R2 beëindigd. Ik heb mij toen vooral beziggehouden met het vernieuwen van de Windows Server 2008-omgevingen. Hierna zijn wij ons gaan focussen op een nieuw product: Windows Virtual Desktop, een Windows 10-werkplek in de cloud. Inmiddels hebben wij een aantal klanten hier succesvol naar toe overgezet. Dat zijn echt projecten waar ik blij van word.

Blijven ontwikkelen

In deze zeven jaar heb ik me gecertificeerd voor Office 365, Windows Server 2012, VoIP-telefonie (Ozmo, Swyx en RoutIT) en Cisco Networking. In september ben ik de opleiding HBO Projectmanagement gestart. Ik hoop in maart 2021 mijn diploma te halen zodat ik kan doorgroeien naar een leidinggevende functie binnen Masugro, zodat ik nieuwe medewerkers kan begeleiden en projecten aan kan sturen. Als je je wil blijven ontwikkelen, krijg je bij Masugro alle kansen.

Ook werken bij Masugro?

Dennis zoekt regelmatig nieuwe collega’s. Lijkt het jou wat om te werken voor deze inmiddels wijze, grijze man in de ICT-wereld en is het ook jouw roeping om techniek inzichtelijk te maken? Wil je je graag blijven ontwikkelen, maar vergeet je nooit dat een lolletje onmisbaar is? Kijk dan eens bij onze vacatures. Wie weet zien we jou binnenkort bij een van onze virtuele teammeetings.