fbpx
Blog

Zijn jouw printers al in de wolken?

Jasper van Riessen op 17 mei 2021
Zijn jouw printers al in de wolken?

De digitale ontwikkelingen staan niet stil. Konden we tot voor kort niet printen zonder printerdrivers – met alle onhandigheden vandien –, vandaag de dag draait ook je printinfrastructuur gewoon in de wolken. Dankzij Universal Print.

Printen zonder lokale infrastructuur

Universal Print is een moderne printoplossing die organisaties kunnen gebruiken om hun printinfrastructuur te beheren via cloudservices van Microsoft. Het draait volledig op Microsoft Azure. In combinatie met Universal Print-compatibele printers – en dat zijn er heel wat inmiddels –, is er geen lokale infrastructuur meer nodig. Drivers beheren en installeren is daarmee verleden tijd geworden. Dat houdt ook in dat je vanuit je bedrijfsomgeving naar elke willekeurige printer die in de buurt staat, kunt printen, mits die Universal Print-compatibel is dus. Is je printer dat nog niet? Dan is er speciale Universal Print-connectorsoftware.

Op een bankje

Als thuiswerker wil je toch ook weleens iets op papier uitprinten. Sommige stukken lezen nu eenmaal makkelijker vanaf papier. Of misschien wil je die ene presentatie even oefenen tijdens je Ommetje. Even op een bankje in het park. Zonder laptop. Met een knisperende stapel papier in je hand. Dankzij Universal Print kun je die documenten nu gewoon thuis uitdraaien.

Hoe werkt het?

Universal Print is een op Microsoft 365-abonnement gebaseerde service die organisaties gebruiken om printbeheer te centraliseren via de Universal Print-portal. Het is volledig geïntegreerd met Azure Active Directory en ondersteunt scenario’s voor eenmalige aanmelding. Universal Print kan worden geïmplementeerd met niet-compatibele printers met behulp van Universal Print-connectorsoftware.

Volkomen veilig

Via Universal Print zijn al je documenten en persoonlijke en organisatorische gegevens netjes beschermd, omdat printertoegang wordt beheerd via Azure AD-gebruikers en -beveiligingsgroepen. Verbindingen zijn volledig beveiligd en gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de richtlijnen voor gegevensbeheer van Microsoft. Hartstikke handig dus, zonder extra risico’s.

Meer weten?

Bij Masugro hebben we inmiddels ruime ervaring opgedaan met Universal Print. Wij worden er heel blij van. Interesse? Universal Print is beschikbaar bij je Microsoft 365 Business Premium-licentie, dezelfde licentie die je ook nodig hebt om Windows Virtual Desktop te gebruiken. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200 of mail naar info@masugro.nl, we leren je graag kennen.