fbpx
Als downtime geen optie is, wat doe je dan?
Blog

Als downtime geen optie is, wat doe je dan?

Jasper van Riessen op 6 sep 2021

Downtime, niemand zit erop te wachten. Maar bij het ene bedrijf is het kritischer dan bij het andere dat de systemen blijven draaien. Is downtime echt geen optie? Hoe los je dat dan op?

Microsoft Azure Stack HCI

We schreven al eerder een blog over Microsoft Azure Stack HCI-oplossingen, een nieuw infrastructuur-besturingssysteem dat wordt geleverd als een Azure-service. Voor een van onze klanten, HSB, gingen we recentelijk een samenwerking aan met XCES, een specialist op het gebied van Azure Stack/HCI. Sindsdien zijn we groot fan.

Geruisloos van lokaal naar de cloud

Microsoft Azure Stack HCI biedt een optimale combinatie tussen de performance van een lokale, on-premise-oplossing en de uptime – inclusief siterecovery en back-up – van een Microsoft Azure-cloudoplossing. Zo kun je lokaal volledig redundant zijn. Valt de ene hardwarebron uit, dan werk je vloeiend door op een andere hardwarebron. Valt, door welke ramp of onvoorziene omstandigheid dan ook, al je lokale hardware uit, dan switch je gewoon geruisloos over naar de Microsoft Azure-cloud. En – dat is het belangrijkste – zonder dat je enige vorm van downtime hebt.

Win-win

Ben je er nog niet helemaal uit of de cloud echt wel een goede oplossing is voor jouw organisatie? Wil je grip houden op je data door ze in je eigen pand te houden? Ben je bang dat de overstap naar de cloud ten koste gaat van de snelheid? Werk je met legacy-applicaties die je graag on-premise wilt beheren? Dan is Microsoft Azure Stack HCI een prachtige oplossing. Je combineert de voordelen van on-premise met de voordelen van de cloud. Bovendien is het kostenefficiënter. Omdat een deel van je kosten investeringskosten zijn, zijn de maandelijkse kosten voor de cloud aanzienlijk lager. Zo creëer je de optimale kostenbatenverhouding, waarin je niet te veel betaalt voor het in stand houden van je kritische legacy-applicaties, terwijl je ook van de voordelen van Microsoft Azure kan profiteren. Win-win of niet?

Nieuwsgierig?

Is downtime in jouw business geen optie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200 of maak direct een Teams-afspraak met onze strategische consultant. We leren je graag kennen!