fbpx
Even voorstellen… Diederick van Walsem
Blog

Even voorstellen… Diederick van Walsem

Jasper van Riessen op 23 nov 2021

Wat maakt het zo leuk om te werken bij Masugro? Diederick van Walsem, engineer service & support, vertelt in deze blog over zijn baan bij Masugro, maar ook over zijn overwinning van de weegschaal en zijn liefde voor lekker Netflixen en gamen.

Wederzijdse klik

In december 2020 besloot ik op zoek te gaan naar een andere baan. Al snel kwam ik in contact met Ewout Joosten, de man achter Masugro. Een positief en meedenkend persoon die me uitnodigde voor een goed gesprek over een eventuele functie bij Masugro. Ik vond de werksfeer en de collegiale saamhorigheid direct heel fijn en blijkbaar was de klik wederzijds, want per 1 februari kon ik starten als engineer service & support.

Doelstellingen

Die eerste dag was ik van de weersomstuit een half uur te vroeg. Ik had er superveel zin in, maar voelde ook een gezonde spanning. Gelukkig kreeg ik die eerste dagen goede uitleg over alle systemen die binnen Masugro gebruikt werden en mocht ik beginnen met wat eenvoudige taken, zodat ik op mijn gemak mijn weg kon vinden en me een goed beeld kon vormen van mijn doelstellingen. Ik had al vrij snel door dat ik als engineer het team graag wilde versterken vanaf de locatie van de klant. Dus toen ik er voor het eerst op uit mocht, was ik dan ook razendenthousiast. Je leert een klant dan toch op een andere manier kennen dan wanneer je ze aan de telefoon spreekt. Op dit moment ben ik de vaste engineer voor een van onze klanten en daar ben ik zo’n 16 tot twintig uur per week aanwezig op locatie. Dit doe ik elke dag dan ook met veel plezier. Mijn klussen worden steeds een stapje complexer en dat zorgt ervoor dat ik in dit proces heel veel leer en dat ik er alle vertrouwen in heb dat ik me bij Masugro voorlopig nog wel even kan blijven ontwikkelen. Er is bij Masugro sowieso erg veel ruimte om je te ontwikkelen en dit wordt dan ook van alle kanten gestimuleerd. Ik ben nu nog bezig met mijn opleiding die ik halverwege 2022 hoop af te ronden en daarnaast ben ik druk met een aantal Microsoft- en Cisco-certificeringen.

Diep nadenken

De sfeer onder collega’s is ook zo goed, je kunt altijd vragen stellen aan elkaar als je er even niet uitkomt. Zo voorkom je knelpunten. Op dit moment zit ik helemaal op mijn plek en heb ik nog even de tijd om na te denken over mijn toekomst binnen Masugro. Er zijn namelijk heel veel aspecten die mijn werk elke dag weer leuk en uitdagend maken. Zo vind ik het erg leuk en interessant om met de laatste technologie aan de slag te mogen en voorkomende problemen te mogen analyseren en op te lossen. Maar ook de contacten met klanten vind ik erg leuk. Dat wordt dus nog even diep nadenken welke kant ik op wil.

Ik ben de afgelopen periode erg bezig geweest met mijn lichaam en heb, mede dankzij de gezonde lunch die hier elke dag is, een flinke hoeveelheid kilo’s kwijt weten te raken. Behalve gezond eten, breng ik ook heel wat tijd door in de sportschool om mezelf ook fysiek te blijven uitdagen en mijn hoofd leeg te maken. Naast al dat harde werken – fysiek en mentaal – heb je natuurlijk ook wel wat ontspanning nodig. Als ik thuis ben en ik heb tijd,  kijk ik dan ook graag een Netflix-serie of ik speel een goede game.

Ook werken bij Masugro?

Diederick zoekt regelmatig nieuwe collega’s. Lijkt het jou wat om te werken voor deze inmiddels wijze, grijze man in de ICT-wereld en is het ook jouw roeping om techniek inzichtelijk te maken? Wil je je graag blijven ontwikkelen, maar vergeet je nooit dat een lolletje onmisbaar is? Kijk dan eens bij onze vacatures. Wie weet zien we jou binnenkort bij een van onze virtuele teammeetings.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de meeste recente ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!