fbpx
‘Het resultaat is een toekomstbestendige, flexibele en veilige IT-omgeving’
Blog

‘Het resultaat is een toekomstbestendige, flexibele en veilige IT-omgeving’

Jasper van Riessen op 5 okt 2022

Onderzoeksbureaus KBA Nijmegen, ResearchNed, Expertisecentrum Nederlands doen onderzoeken die betrekking hebben op een breed scala aan onderwijs- en arbeidsmarkt gerelateerde thema’s. In de loop der jaren was de behoefte ontstaan om makkelijker, maar vooral ook veiliger samen te kunnen werken. Marcel van Offeren, bedrijfsvoerder, vertelt hoe Masugro hen heeft geholpen de switch naar de moderne werkplek te maken.

Eerlijke prijs, expertise en transparantie

De behoefte om over te stappen naar een moderne werkplek in de cloud ontstond in eerste instantie bij Expertisecentrum Nederlands, maar KBA Nijmegen volgde al snel en ResearchNed gaat binnenkort de overstap maken. We wilden graag onze bestanden overal en altijd kunnen benaderen. Bovendien zagen we ook in dat onze data veiliger zouden zijn in de cloud dan op lokale servers op kantoor. De berichten over hacks vliegen je de laatste jaren om de oren en dat wilden we absoluut voor zijn. Wij hebben onze vraag uitgezet bij drie potentiële IT-partners, waaronder Masugro, voor Expertisecentrum Nederlands al een bekende partner. De keuze is uiteindelijk gevallen op Masugro. Hun eerlijke prijs hielp natuurlijk, maar dat was zeker niet het enige pluspunt. Tijdens het offertetraject heeft Ewout, de eigenaar van Masugro, een proof of concept voor ons opgezet. Zo konden we zelf ervaren hoe werken met SPSS in de cloud is. Dat Masugro daar zo serieus mee omging en de andere twee potentiële IT-partners niet, was ook een enorme pre. Tel hun expertise en het heldere plan van aanpak daarbij op, en voor ons was het plaatje compleet.

Moderne werkplek en continuïteit

Masugro heeft voor ons een hele nieuwe IT-omgeving opgezet van zo’n vijftig werkplekken, waarbij flexibel werken en continuïteit voorop stonden. Deze nieuwe oplossing draait in de Microsoft-cloud, waardoor we geen beheerde servers op locatie meer nodig hebben. Onze medewerkers werken lokaal op hun laptops, maar benaderen de bedrijfsapplicaties via Azure Virtual Desktop. Vooral de bedrijfsapplicatie SPSS is voor ons heel belangrijk. Dit systeem helpt ons bij het verzamelen, invoeren, lezen, bewerken en analyseren van gegevens en bij het verspreiden van resultaten. Op basis van deze rapporten kunnen onze opdrachtgevers weloverwogen beslissingen nemen. Zowel onze werkplekken als de cloud-omgeving worden extra beveiligd via multifactorauthenticatie. Door de combinatie van Azure Virtual Desktop met werkplekken in de Microsoft 365-cloud is onze IT-omgeving toekomstbestendig. Zo kunnen we eenvoudig op- en afschalen en meebewegen met nieuwe ontwikkelingen. Grote IT-transities zijn hiermee verleden tijd.

De mensen maken het succes

Hoe goed een technologische oplossing ook is, uiteindelijk zijn het de mensen die het tot een succes maken. Dennis van Beek heeft bij ons het project begeleid en dat heeft hij voortreffelijk gedaan. Zijn voorbereiding was heel gedegen en hij vertelde heel duidelijk wat ons te wachten stond. Het resultaat is dan ook een IT-omgeving precies zoals we die voor ogen hadden: toekomstbestendig, flexibel en veilig.

Gedeelde verantwoordelijkheid

Je hoort regelmatig dat migraties niet goed gaan. Ik denk dat dat nooit alleen aan de IT-partner ligt. Zo’n migratie is een gedeelde verantwoordelijkheid. Je moet als bedrijf heel helder zijn over wat je verwacht, welke applicaties je gebruikt en waar je pijnpunten zitten. Je moet niet klakkeloos aannemen dat je IT-partner dat wel weet, maar je bent zelf verantwoordelijk voor het feit dat je vragen goed beantwoord worden. Ik kan niet anders zeggen dan dat het team van Masugro dat heel goed heeft opgepakt.

Meer weten?

Wist jij al dat je Masugro ook voor deze werkzaamheden in kan schakelen? Wil je meer weten? Plan dan nu geheel vrijblijvend een videoafspraak met ons in of bel naar 088-040 8200. We vertellen je graag meer!