fbpx
Hoe afhankelijk ben jij van je IT-leverancier?
Blog

Hoe afhankelijk ben jij van je IT-leverancier?

Jasper van Riessen op 1 aug 2022

Veel bedrijven hebben een aantal jaar geleden de overstap gemaakt naar een privatecloudoplossing. Nu willen ze overstappen naar de public cloud en krijgen ze nul op rekest van hun IT-partner. Van waar die keuze voor de public cloud en hoe kun je toch overstappen?

Ben jij in control?

We zien het steeds vaker. Bedrijven die een jaar of zes, zeven geleden overstapten naar een privatecloudoplossing van een IT-leverancier. Dat leek toen een goede investering. Alleen zodra ze over willen stappen, blijkt er een addertje onder het gras. Als je IT-partner niet meewerkt, wordt die overstap onnodig heel ingewikkeld en vervelend gemaakt. Dat kan in theorie zelfs betekenen dat je hele IT-omgeving opnieuw gebouwd moet worden, terwijl je er in het verleden al eerder voor betaald hebt. Veel organisaties zien daardoor families beren op de weg en blijven dan maar zitten waar ze zitten. Je kunt je dan feitelijk afvragen of je eigenlijk wel de eigenaar bent van je eigen IT-omgeving. Je zit eigenlijk gewoon in de verdrukking.

Transparantie en klant op nummer 1

Bij Masugro vinden we het heel belangrijk om transparant te zijn en onze opdrachtgevers volledig te betrekken bij de keuzemogelijkheden die er zijn. In ons geval ben je als klant altijd eigenaar van je eigen IT-omgeving. Dit komt omdat wij gebruik maken van Microsoft Azure. Dit zorgt voor een directe koppeling tussen opdrachtgever en Microsoft. Masugro is hierin de partij die het ontwerp bepaalt, het beheer en aanpassingen uitvoert en verbeteringen toepast. Zo weet je als klant altijd precies waar je aan toe bent en ben je volledig zelfsturend als het gaat om je eigen IT-omgeving. Vanuit Masugro gezien, willen wij betrokken zijn, maar ons streven is vooral om samen succesvol te zijn en blijven. Daarbij hechten we veel waarde aan transparantie en een fijne samenwerking, in het volste vertrouwen.

Meer weten?

Wil jij de overstap maken van de private cloud naar de public cloud, zodat je zelf weer in control bent over je IT-omgeving. Geeft je huidige IT-leverancier niet thuis? Wij kunnen je helpen toch heel geleidelijk en gecontroleerd de overstap te maken naar een omgeving die wél transparant is. Wil je meer weten? Plan dan nu geheel vrijblijvend een videoafspraak met ons in of bel naar 088-040 8200. We vertellen je graag meer!