fbpx
Hoe afhankelijk ben jij van je IT-leverancier?
Blog

Hoe afhankelijk ben jij van je IT-leverancier?

Jasper van Riessen op 11 okt 2021

Veel bedrijven weten niet hoe de IT-omgeving aan hun eigen bedrijf is gekoppeld. Hoe afhankelijk is jouw bedrijf van je IT-leverancier?

Ben jij in control?

In veel gevallen zijn IT-leveranciers transparant en hebben ze jouw IT-omgeving aangeschaft of ingericht met jou als eigenaar. Er zijn ook gevallen dat een IT-omgeving wordt gefaciliteerd door een IT-dienstverlener waarvoor je als klant een maandelijks bedrag betaald. In het laatste geval moet je jezelf afvragen of je als bedrijf wel eigenaar bent van je eigen IT-omgeving. Vaak gaat het hier namelijk om gedeelde hardware of hostingomgevingen. Je krijgt dan wel een oplossing per maand aangeboden, maar de IT-leverancier is de daadwerkelijke eigenaar van de fysieke IT-omgeving. Bij onvrede of als er mindere kwaliteit wordt geleverd, maakt dit een overstap erg complex en vervelend. Het kan zelfs zo zijn dat je zelf niet meer kan sturen, maar dat jouw IT-leverancier bepaalt waar het systeem fysiek staat en hoe dit op termijn wordt ontwikkeld.

Transparantie en klant op nummer 1

Bij Masugro vinden we het heel belangrijk om transparant te zijn en onze opdrachtgevers volledig te betrekken bij de keuzemogelijkheden die er zijn. In ons geval ben je als klant altijd eigenaar van je eigen IT-omgeving. Dit komt omdat wij gebruik maken van Microsoft Azure. Dit zorgt voor een directe koppeling tussen opdrachtgever en Microsoft. Masugro is hierin de partij die het ontwerp bepaalt, het beheer en aanpassingen uitvoert en verbeteringen toepast. Hierdoor weet je als onze klant altijd precies waar je aan toe bent en ben je volledig zelfsturend als het gaat om je eigen IT-omgeving. Vanuit Masugro gezien, willen wij betrokken zijn, maar ons streven is vooral om samen succesvol te zijn en blijven. Daarbij hechten we veel waarde aan transparantie en een fijne samenwerking in vertrouwen.

Meer weten?

Wil je meer weten? Plan dan nu geheel vrijblijvend een videoafspraak met ons in of bel naar 088-040 8200. We vertellen je graag meer!