fbpx
Blog

Hoe snel ben jij weer up-and-running na een cyberaanval?

Jasper van Riessen op 26 okt 2022

Cybercriminaliteit is niet nieuw, maar het aantal aanvallen neemt schrikbarend toe. Een goede back-up-oplossing, daar hebben de meeste organisaties wel over nagedacht. Maar hoe staat het met je herstelstrategie? In deze blog vertelt Jasper van Riessen, business developer en accountmanager, over de winst van een geïntegreerde Business Continuity Disaster Recovery-oplossing.

Toenemend aantal ransomware-aanvallen

Ik schreef al eerder over het toenemend aantal ransomware-aanvallen. Terwijl het ransomware-volume wereldwijd met 23% kromp, zag Europa een toename van 63 procent, las ik in de halfjaarlijkse update van het SonicWall Cyber Threat Report uit 2022. Het kan de beste overkomen, zo ondervond ook Colosseum Dental, de grootste dentale zorgverlener van Europa. Alle 120 Nederlandse vestigingen werden begin augustus slachtoffer van ransomware. Bestanden waren gegijzeld en cliënten konden niet geholpen worden. Na een flinke som losgeld kon de zorgverlener na een paar dagen weer aan de slag. Tel uit je verlies…

Snel weer aan de slag

Als wij spreken met – potentiële – klanten, blijkt dat de meesten wel goed hebben nagedacht over een betrouwbare back-up-oplossing. Maar als we vervolgens vragen hoe veel tijd er nodig is om weer up-and-running te zijn in geval van een ransomwareaanval of een ander cyberincident, dan zien we meestal fikse vraagtekens in de ogen verschijnen. Of het nu gaat om een paar verloren bestanden, een systeemcrash, een regelrechte natuurramp of een cyberaanval, je moet een disasterrecoveryplan klaar hebben liggen om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen.

BCDR voor minimale downtime

Daar hebben wij uiteraard goed over nagedacht. Met onze BCDR-dienst – Business Continuity Disaster Recovery, lokaal en in de cloud – weet je niet alleen zeker dat je over betrouwbare, gecontroleerde en veilige back-ups beschikt, maar ook dat je snelle herstelopties hebt voor elk scenario. Zo voorkom je dataverlies en beperk je uitvaltijd tot een minimum. Door te kiezen voor een geïntegreerde oplossing, weet je zeker dat alles vlekkeloos samenwerkt, zonder dat je individuele technologieën met elkaar moet verbinden. We hebben deze oplossing inmiddels succesvol bij een flink aantal van onze klanten geïmplementeerd, tot grote tevredenheid. En dat tegen een concurrerende prijs!

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze BCDR-dienst of wil je graag dat het meteen geregeld wordt? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200, mail naar info@masugro.nl, of maak direct een afspraak voor een persoonlijk overleg. We leren je graag kennen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de meeste recente ontwikkelingen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!