fbpx
Ondersteuning van Microsoft Exchange 2013 stopt bijna
Blog

Over 89 dagen stopt de ondersteuning van Microsoft Exchange 2013

Jasper van Riessen op 11 jan 2023

We schreven er al eerder over, maar op 11 april 2023 is het dan echt zover. Microsoft stopt dan definitief de ondersteuning van Microsoft Exchange 2013, het e-mail-, agenda-, contact-, plannings- en samenwerkingsplatform van Microsoft. Later dit jaar kan de softwaregigant ook niet meer garanderen dat verbindingen van Office 2016 en 2019 met Microsoft 365-diensten zoals Exchange Online nog goed zullen werken. Als je nu nog niets hebt gedaan, is het hoog tijd!

Levenscyclus van tien jaar voorbij

We schreven er al eerder over. Microsoft ondersteunt vrijwel al haar producten gedurende een periode van tien jaar, daarna blijft de installatie wel actief, maar krijg je geen nieuwe functies, bugfixes, en beveiligingscorrecties meer. In een tijd waarin security hotter is dan ooit, een heel slecht idee dus. Het betekent immers dat je server gevoelig is voor beveiligingsinbreuken. Voor Microsoft Exchange Server 2013 valt het doek definitief op 11 april 2023, nog maar 89 dagen van vandaag verwijderd.

Mogelijke prestatie- of betrouwbaarheidsproblemen met oudere Office-versies

Later dit jaar – in oktober om precies te zijn – kan Microsoft ook niet meer garanderen dat verbindingen van Office 2016 en 2019 met Microsoft 365-diensten zoals Exchange Online nog goed zullen werken. In de praktijk betekent dit dat deze oudere Office-versies mogelijk niet alle nieuwste functionaliteit en functies van Microsoft 365-services kunnen gebruiken. Bovendien kunnen deze oudere versies na verloop van tijd andere onverwachte prestatie- of betrouwbaarheidsproblemen tegenkomen tijdens het gebruik van Microsoft 365-services. De reden is dat Microsoft verbeteringen aanbrengt in Microsoft 365-services, maar deze verbeteringen niet meer test met deze oudere Office-versies. Om de beste ervaring met het gebruik van Microsoft-applicaties te garanderen, is het raadzaam oudere Office-versies over te zetten naar versies waarbij de verbinding met Microsoft 365-services wel goed werkt.

Neem actie!

Als je nog niet bent begonnen met de migratie van Microsoft Exchange 2013 naar Exchange Online of Exchange Server 2019 of als je nog werkt met een oudere Office-versie, is het nu tijd om actie te ondernemen. Als je kiest voor Exchange Online, kun je hier lezen wat je nodig hebt om de overstap te maken. Valt de keuze op Exchange Server 2019, lees dan hier wat je nodig hebt.

Ondersteuning nodig?

Natuurlijk kun je je ook laten ontzorgen bij het maken van de overstap. Wij bieden ondersteuning in het hele traject, vanaf de planning en het ontwerp tot het migreren van de laatste mailbox. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200 of maak direct een Teams-afspraak met onze strategische consultant. Interesse in een samenwerking? Ook dan leren we je graag kennen!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de meeste recente ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!