fbpx
De IT-baseline. Jouw veilige fundament in een digitale wereld
Blog

De IT-baseline. Jouw veilige fundament in een digitale wereld

Jasper van Riessen op 4 okt 2023

Dat veiligheid voorop staat bij Masugro, is voor niemand een geheim. We schreven eerder al over het CIS Security Framework en deelden praktische stappen om je IT-omgeving te beschermen tegen bedreigingen zoals ransomware. Maar daar blijft het niet bij. Op dit moment werken we aan een stevig fundament van veiligheid, de IT-baseline. In deze blog vertelt Security Consultant Roy Roodbeen wat deze baseline inhoudt.

De evolutie van veiligheid

Bij Masugro nemen we veiligheid meer dan serieus. Daarom breiden we onze securityafdeling flink uit en implementeren we bij al onze managedserviceklanten een EDR-oplossing (Endpoint Detection and Response), zodat ze nóg veiliger kunnen werken. We willen graag dat jij zicht hebt op elke beweging binnen jouw IT-omgeving. Waarom wordt er een installatiebestand gedownload of een bepaalde applicatie gebruikt op een werkcomputer? Wie probeert toegang te krijgen tot gevoelige informatie? Het is onze missie om onze klanten een optimaal veilig gevoel te geven. Dat is geen eenmalige actie, maar een voortdurende inspanning. Cybercriminelen worden steeds creatiever, maar onze oplossingen ontwikkelen ook mee. Elke dag werken we aan het perfectioneren van onze systemen.

Het belang van een IT-baseline

Wat bedoelen we precies met een IT-baseline? Zie het als een verzameling van technologieën, waaronder onze remotemonitoring- en remotemanagementsoftware, die je helpt jouw werkplekken, servers, wifi, netwerk, en andere elementen van je infrastructuur te beheren in één enkele omgeving. Hierdoor heb je een helder overzicht van jouw hele digitale ecosysteem. Dat gaat dus zeker niet alleen over beheer – het gaat erom dat je voldoet aan de laatste securitystandaarden. Alle risico’s honderd procent uitsluiten is onmogelijk, maar met onze IT-baseline neemt het risico enorm af. Dit is cruciaal om ‘cyberellende’ te voorkomen.

Een praktijkvoorbeeld

Neem bijvoorbeeld onze samenwerking met een leverancier van non-food horecaproducten. Bij hun overstap naar de cloud wilden ze maximale zekerheid in hun IT-omgeving. Wij hebben voor hen een oplossing op basis van Microsoft Azure opgezet, met een combinatie van applicatieservers, bedrijfsdata en Windows 10 Virtual Desktops (wat vandaag bekend staat onder de naam Azure Virtual Desktop). Dit alles resulteerde in een tevreden klant die nu met vertrouwen in de cloud werkt.

Op naar een veilige digitale toekomst

Samen creëren we een digitale omgeving die niet alleen optimaal functioneert, maar ook veilig en toekomstbestendig is. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200, mail naar info@masugro.nl, of maak direct een afspraak voor een persoonlijk overleg. We leren je graag kennen.