fbpx
Hybride werken? Dit is de toekomst
Blog

Hybride werken? Dit is de toekomst

Jasper van Riessen op 28 feb 2022

We schreven al eerder over de moderne werkplek en Windows 10 Enterprise for Virtual Desktop. Maar hoe ziet de toekomst van het hybride werken er eigenlijk uit? In deze blog blikken we naar de toekomst.

Toekomstvisie

Door over te stappen naar Azure Virtual Desktop of Azure Remote Apps, voorheen bekend als Windows Virtual Desktop (WVD), werk je met – het gevoel van – Windows 10 en 11 vanaf elke plek, elk apparaat en op elk gewenst tijdstip, volledig in de Microsoft Azure Cloud. Dat strookt helemaal met de toekomstvisie van Microsoft waarin we uiteindelijk allemaal werken met een zogenaamd rich end device, waarbij applicaties of virtuele werkplekken worden gestreamd naar de lokale werkplek.

Autopilot

Voorheen moesten eindgebruikers wachten – soms kort, soms wat langer, maar in hun beleving altijd te lang – op een nieuw apparaat. Dankzij Microsoft Windows Autopilot kunnen ze aan de slag met hun nieuwe laptop zonder tussenkomst van de IT-afdeling. Je kunt de apparaten zelfs op het huisadres laten bezorgen. Een kwestie van openklappen, inloggen en aan de slag! Dit leidt niet alleen tot lagere installatiekosten, maar zorgt er ook voor dat medewerkers met eenzelfde profiel een vergelijkbare werkplek hebben. Dit zorgt weer voor minder klachten. Zo is je IT-team veel minder bezig met het tackelen van uitdagingen, en kan men zich richten op innovaties en nieuwe ontwikkelingen.

Volledig flexibele werkplekken

De verwachting is dat binnen vijf tot tien jaar maar liefst negentig procent van de applicaties wordt aangeboden vanuit een cloudomgeving. Dat wil zeggen dat je medewerkers steeds vaker vanaf hun laptop direct die cloudomgeving benaderen en niet meer via een centrale remote-desktop-server of via Microsoft Azure Virtual Desktop. Daarmee wordt de werkplek volledig flexibel, kunnen medewerkers écht werken vanaf elke plek ter wereld, zonder dat dat veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

Ook werken in de cloud met Windows 10 of 11 als bureaublad?

Ook werken met – het gevoel van – Windows 10 of 11 vanaf elke plek, elk apparaat en op elk gewenst tijdstip, volledig in de Microsoft Azure Cloud? Stap dan nu over naar Azure Virtual Desktop. Werken met Azure Virtual Desktop of Azure Remote Apps biedt een scala aan voordelen op gebied van efficiëntie, veiligheid, performance en onderhoud. En dan ook nog eens met een aantrekkelijk betaalmodel. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 040 8200, mail naar info@masugro.nl, of maak direct een afspraak voor een persoonlijk overleg. We leren je graag kennen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de meeste recente ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!