fbpx
Doorgroeien doen we zo bij Masugro
Blog

Doorgroeien doen we zo bij Masugro

Jasper van Riessen op 9 mei 2022

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in sneltreinvaart op. Om als IT-partner voorop te blijven lopen, moet je de juiste talenten aan je weten te binden. Masugro biedt als erkend leerbedrijf stages en leerbanen voor studenten die een ICT-opleiding of commerciële opleiding volgen. Eric Thompson is zo’n talent. In 2013 startte hij als stagiair tijdens zijn opleiding tot ICT-beheerder. Inmiddels is hij doorgegroeid tot senior engineer en is hij betrokken bij veel van onze projecten. In deze blog vertelt Eric hoe de doorgroeimogelijkheden bij Masugro hem hebben gebracht waar hij nu is.

Erkend leerbedrijf

Masugro is erkend leerbedrijf voor IT-beheerders en commerciële medewerkers. Zo ben ik zelf ook bij Masugro binnengerold in 2013. Ik deed een opleiding tot ICT-beheerder en zocht een stageplek. De werkzaamheden trokken me aan en de mensen leken me leuk. Dat had ik goed gezien, want eind 2014 ben ik hier in vaste dienst gekomen en ik ben voorlopig niet van plan weg te gaan. Mijn eerste vaste job was op de servicedesk. Daar hield ik me vooral bezig met telefoontjes aannemen en vragen behandelen. Gaandeweg heb ik me verder ontwikkeld en inmiddels ben ik senior engineer en ligt mijn focus voornamelijk bij cloudprojecten gebaseerd op Microsoft 365 en Microsoft Azure.

Meegroeien met technologische ontwikkelingen

Daar ben ik natuurlijk niet vanzelf gekomen. Voortdurend leren en doorgroeien is belangrijk bij Masugro. Dat brengt de medewerkers verder, maar uiteraard ook het bedrijf zelf. We staan nooit stil, en groeien volop met de technologische ontwikkelingen mee. Welke richting je je precies in ontwikkelt, dat is iets wat we bij Masugro in samenspraak bepalen. Er is een basispakket aan opleidingen en studies die bij onze werkzaamheden als IT-partner aansluiten, maar we hebben als medewerkers ook zeker een eigen inbreng.

Microsoft-certificeringen

Steeds als we ergens met een project starten, kijk ik in de inventarisatiefase waar ik nog groeimogelijkheden voor mezelf zie. Er zijn altijd wel aspecten waarbij ik denk: het is fijn als ik daar iets meer van de materie afweet. Als ik dat aangeef kan ik daar mijn certificering op halen. Wij zijn natuurlijk een Microsoft-huis, dus mijn lijst met Microsoft-certificeringen is door de jaren heen aardig gegroeid. Zo ben ik begonnen met een aantal certificeringen voor het beheren van een Windows Server-omgeving, gevolgd door een aantal certificeringen voor het optimaal opzetten, onderhouden en uitbreiden van een Microsoft 365 omgeving. Daarnaast heb ik certificeringen gehaald voor bepaalde specifieke applicaties die wij bij Masugro gebruiken voor het maken van back-ups en het beheren van wifi-netwerken.

Beperkt houdbaar

Ik focus me inmiddels vooral op cloudoplossingen. Dat is tenslotte toch de toekomst. Het is ook een vakgebied dat continu in beweging is en dat houdt het interessant. Dat betekent wel dat je je certificeringen echt bij moet houden. Bepaalde certificaten zijn maar voor een beperkte tijd houdbaar en moeten dan verlengd worden. In het recente verleden heb ik mijn certificaten gehaald voor het inrichten, onderhouden én beveiligen van Azure-omgevingen. Op dit moment ben ik bezig met opleidingen gericht op Azure Virtual Desktop-oplossingen. Als IT-professional is het niet alleen belangrijk om je te blijven ontwikkelen, het is ook superleuk. Bij Masugro wordt dat alleen maar gestimuleerd, geweldig toch?

Nieuwsgierig?

Ben jij ook op zoek naar een bedrijf waar je je kunt ontwikkelen, waar je je passie voor techniek deelt met leuke collega’s en waar je kans hebt op een baan na je stage? Check dan hier welke stageplekken we op dit moment hebben en vul het formulier in. Wie weet tot snel!