fbpx
Circulaire IT. Zo haal je maximale waarde uit je hardware
Blog

Tijd is geld: optimaliseer je IT-omgeving in de automotive sector

Jasper van Riessen op 19 jun 2024

De automotive wereld is enorm dynamisch, ook als het gaat om het applicatielandschap. Met alle ontwikkelingen en constante updates voor auto’s en apparaten, lijkt het alsof je voortdurend achter de feiten aanloopt. Voeg hier het aanzienlijke personeelsverloop in de branche aan toe, en het is logisch dat je aan alle kanten tijd tekortkomt. In deze blog deelt Jasper van Riessen, mede-eigenaar van Masugro, hoe je tijd kunt winnen in deze hectische branche.

Automatisering en proactief beheer: tijd winnen waar het telt

Als ondernemer in de automotive-industrie ben je continu in een race tegen de klok. Gedoe met je IT-omgeving is wel het láátste waar je op zit te wachten. Systemen zoals ODIS vereisen wekelijkse updates voor auto’s, maar ook andere apparaten vragen om de haverklap om aandacht. Natuurlijk zijn deze updates belangrijk, zowel voor de efficiëntie als de veiligheid van je apparatuur. De frequentie en complexiteit ervan zorgen helaas wel steeds voor verstoringen van je dagelijkse werkzaamheden. Door IT-processen te automatiseren en een proactieve benadering van IT-beheer te adopteren, kun je aanzienlijke tijdswinst boeken. Als je minder tijd kwijt bent aan het blussen van brandjes, heb je meer tijd om te werken aan de toekomst van je bedrijf.

Personeelsverloop als constante uitdaging

Een andere uitdaging in de automotive wereld is het hoge personeelsverloop. Elke maand nemen er wel mensen afscheid en starten er weer nieuwe. Op de laatste dag van de maand leveren vertrekkende medewerkers hun laptops in, en de volgende dag moet alles klaarstaan voor de nieuwe lichting. Dit levert enorm veel gedoe op, maar met de juiste tools, zoals Microsoft Autopilot, kun je het proces aanzienlijk vereenvoudigen. Hiermee zorg je ervoor dat het in- en uitdiensttredingsproces van personeel zo soepel mogelijk verloopt, met zo min mogelijk inspanning van jouw kant. Een nieuwe medewerker krijgt een laptop, logt één keer in en de rest gaat vanzelf.

Van autodealer naar mobiliteitsbedrijf

Steeds meer autodealergroepen maken een groei door. Dit betekent niet alleen dat je meer volume draait, maar vaak komen er ook allerlei nieuwe takken van sport bij. Zo evolueren veel groepen naar een mobiliteitsbedrijf. Daar komen weer allerlei nieuwe systemen bij kijken die je met elkaar moet integreren. Dan is het belangrijker dan ooit om centrale sturing te behouden op je primaire cijfers, zoals de inkoop- en bevoorradingsfunnel. Een effectieve manier om dit te bereiken is door je primaire cijfers overzichtelijk te presenteren met Power BI. Met deze dashboards krijg je direct inzicht in je cijfers, zonder verstrikt te raken in allerlei zinloze details.

In de praktijk: De transformatie bij Vallei Auto Groep

Vallei Auto Groep stond voor de flinke taak om hun IT-systemen te vernieuwen en tegelijkertijd twee omgevingen samen te voegen na een overname. Met de hulp van Masugro hebben ze niet alleen deze uitdagingen overwonnen, maar ook hun werkwijze getransformeerd. We hebben geholpen de IT-omgeving van Vallei Auto Groep te centraliseren en te stroomlijnen. Dat resulteerde in verbeterde operationele flexibiliteit en verhoogde veiligheid. Door onze oplossing konden ze overstappen op een model waarbij updates en beheer centraal worden geregeld, wat de afhankelijkheid van lokale servers vermindert en medewerkers in staat stelt om vanaf elke locatie te werken. Deze verandering heeft niet alleen de IT-afdeling ontlast, maar het heeft ook gezorgd voor een transparantere kostenstructuur en betere beheersbaarheid van de IT-omgeving. De hele businesscase lees je hier.

Hoe Masugro jou kan ondersteunen

Bij Masugro begrijpen we de druk en de uitdagingen waar je in de automotive-branche dagelijks mee te maken hebt. We bieden geavanceerde oplossingen die het beheer van jouw IT-landschap vereenvoudigen. Dit stelt jou in staat om je te focussen op wat echt belangrijk is: je bedrijfsvoering.

Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt?

Wil je meer weten over hoe Masugro jouw automotive bedrijf efficiënter kan maken door tijd te besparen op IT-beheer? Neem voor meer informatie of een persoonlijk gesprek vrijblijvend contact op via 088 040 8200, stuur een e-mail naar info@masugro.nl, of maak direct een afspraak voor een persoonlijk overleg. We leren je graag kennen.